E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞükran günü tatili başlıyor---

Şükran günü tatili başlıyor

Şükran günü tatili başlıyor
20 Kasım 2017 - 18:47 borsagundem.com

ABD'de perşembe günü şükran günü kutlanacak, bu nedenle piyasalarda perşembe ve cuma günleri kapalı olanlar ve yarım gün açık olacaklar var.

BORSAGUNDEM.COM 

ABD'li yatırımcılar bu yıl şükran gününde küresel hisse senedi piyasalarının yılın her ayında yaşadığı yükseliş ve önde gelen ekonomilerin tamamında görülen büyüme süreci gibi şükredecek pek çok şey bulacaklar.

Belkide yatırımcılar tatil öncesinde artan riskler nedeniyle geri çekilmeyi tercih edebilecekler.

S&P 500 veDow Jones bu tatil haftasına rekor seviyelerde taşıdılar. Yılbaşından bu yana S&P yüzde 15 ve Dow Jones yüzde 18 oranında yükseliş yaşadı.

ABD'de finans piyasaları Perşembe günü Şükran günü nedeniyle tamamen kapalı olacak. Perşembe günü ise yarım gün işlem yapılacak ve piyasalar erken kapanacak.

Şükran gününden sonraki gün piyasaların erken kapanması geleneği 1992 yılına uzanıyor ve yatırımcı8ların çoğu Cuma günü piyasalarda işlem hacminin çok düşük olacağını öngörüyor.

Cuma günü ise tatil dönemi alış veriş sezonunun başlangıcı olarak bilinen Kara Cuma, bu gün perakendecilerin büyük bir çoğunluğu Yılbaşı hediyeleri almaya başlayacak olan tüketiciler için dev indirimler sunacak.

New York Borsası ve Nasdaq cuma günü yerel saatle 13:00'da kapanacak Tahvil piyasaları da 14:00'da kapanacak. Diğer uluslararası piyasalar açık olacak. Döviz piyasaları 24 saat açık olacak ancak bununla birlikte hem Perşembe hem de Cuma günü işlem hacminin normalin çok çok altında kalacağı öngörülüyor.

CME'de vadeli işlemler Perşembe günü kapalı olacak ve Cuma günü erken kapanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)