E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıStok verileri petrolü yukarı taşıyor---

Stok verileri petrolü yukarı taşıyor

Stok verileri petrolü yukarı taşıyor
13 Aralık 2017 - 10:59 borsagundem.com

ABD'de dün sektör grubu tarafından yapılan açıklamanın petrol stoklarında düşüş yaşandığına işaret etmesinin ardından petrol fiyatları bugün yukarı yönlü bir seyir izliyor

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de dün sektör grubu tarafından yapılan açıklamanın petrol stoklarında düşüş yaşandığına işaret etmesinin ardından petrol fiyatları bugün yukarı yönlü bir seyir izliyor. Yatırımcıları bugün ABD Enerji Enformasyon İdaresi EIA tarafından açıklanacak olan resmi stok verilerini bekliyor.

Vadeli petrol sözleşmeleri, özellikle Brent sözleşmeleri Avrupa'da devre dışı kalan bir petrol boru hattı nedeniyle yğkseliyor.

Batı Teksas türü ham petrol WTI'nın Ocak vadeli sözleşmeleri 39 sent ve yüzde 0.7 oranında artışla 57.53 dolardan fiyatlanırken, Şubat vadeli Brent sözleşmeleri yüzde 0.8 ve 53 sent artışla 63.87 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Petrol şirketleri birliği Amerikan Petrol Endüstrisi ham petrol arzında 7.4 milyon varil düşüş ve benzin stoklarında 2.3 milyon ve dizel ürün stoklarında 1.5 milyon varil artış yaşandığını duyurdu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi haftalık petrol stokları verilerini bugün açıklayacakl. OPEC'in petrol piyasaları aylık raporu da bugün yayınlanacak.

Analistlerin beklentileri EIA'nın ham petrol stoklarında 4 milyon varil düşüş yaşanacağı yönünde oluşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)