E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS&P'nin not indirimine Zeybekci'den tepki---

S&P'nin not indirimine Zeybekci'den tepki

S&P'nin not indirimine Zeybekci'den tepki
05 Mayıs 2018 - 13:45 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: ''Böyle bir dönemde Standard&Poor's gibi yaklaşımları bekliyoruz. Bunlara karşı uyanık olmamız lazım" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Temel atma ve açılış törenleri için Denizli'ye gelen Zeybekci buradaki konuşmasında, Türkiye'nin tüm derecelendirme kuruluşlarının tahmininin üzerinde büyüme rakamları yakaladığını, geçen yıl yatırım teşvik belgelerinin rakamsal olarak yüzde 82 arttığını, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eliyle proje bazlı destekleri de verdiklerini söyledi.

Ekonomik performansta etkili diğer bir kriter olan ihracatta ise nisan ayı itibarıyla 161,5 milyar dolara yaklaştıklarını anlatan Zeybekci, şöyle konuştu: 

"2018 yılı ilk çeyreğiyle ilgili büyüme rakamları yine tahminleri aşacak. Yine belki ikinci, üçüncü defa revizelere neden olacak. 'Yüzde 7 artı', yani yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyle 2018 yılı ilk çeyrek gerçekleşecek ve ihracat da her ay rekor kırarak 170 milyar doların üzerine çıkacak. Bu Standard&Poor's'un nedense biraz acelesi var. 2015 yılı seçimlerinde çok iyi hatırlıyorum. Aylar sonra yapacağı değerlendirme ve açıklamayı seçim öncesi yapmak gibi bir acelesi vardı. Burada bunların iyi niyetini aramak, Türkiye'yle ilgili nedense pozitiflikleri görmemek... Siyasetin yeni bir döneme hazırlandığı, özel sektör yatırımlarının bu kadar yoğunlaştığı, ihracatın büyük bir coşkuyla gerçekleştiği bu dönemde Standard&Poor's gibi yaklaşımları bekliyoruz. Bunlara karşı uyanık olmamız lazım. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra pazartesi günü sabahın köründe Türkiye'nin notunu düşürmekle ilgili adım atanlar da bunlardır. Türkiye her şeye, bütün bu negatifliklere, her türlü kasta rağmen göreceksiniz barış ve huzur içinde, özel sektör kamu iş birliğiyle, dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemleriyle her alanda ve sektörde birlikte olacak." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut cellad06 Mayıs 2018 00:33

    standart&poors not düşürsün ki döviz yükselsin,dövizi olan vatandaşlarımız da 3-5 kuruş para kazansın.aslında hükümetimizin bu kuruluşa teşekür etmesi gerekir.bir de ekonomi bilmiyenlerin yorumu yok mu?en fazla onlara bozuluyorum.

  • aliye05 Mayıs 2018 23:00

    cikarin bir KHK dolari faizi dusurun.

  • Okie Dokie05 Mayıs 2018 22:45

    Uyanık olmamız gerekiyor diyor. İpucu veriyor. Dolar artarken 4.25 geçilirse 4.50 gelir diyor. Allah razı olsun.

  • İşçi emeklisi05 Mayıs 2018 18:27

    Aynen uyanık olmamız lazım! Daha öncede dolar 1.50 TL'den 1.80 TLye çıkınca...! Endişeye mahal yok bizim istediğimiz dolar kuru 2.00 - 225 TL Diye açıklamada bulunda sn. Bakan lakin sonrası malum tut tutabilirsen.. Gerçekten uyanık olmamız lazım...

  • Tuğbey 05 Mayıs 2018 15:53

    Türkiye nin Standard&Poor's la andlaşmayı fes ettiğini hatırlıyorum.ozaman Türkiyeyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmaması gerekmezmi.bu kuruluşa haddini bildirmek lazım.

  • Tuğbey 06 Mayıs 2018 02:23

    Bugün C.B. da söyledi.biz onları dehledik dedi.sen bu sınıfın öğretmeni değilsin dedi.sana ne Türkiye nin ekonomisinden ya...! SANA NEEEE..

  • Hadi yap05 Mayıs 2018 19:06

    Bildir bakalım ne yapabilecen kurulusa anca bol keseden salla

  • Bika05 Mayıs 2018 19:03

    S&P, Türkiye'deki yabancı yatırımcılar için puan veriyor, Türkiye riski için yatırımcıları bilgilendiriyor. Örneğin bir ülkede terör ya da bulaşıcı hastalık riski olunca ilgili kurumların uyarması gibi. Keşke BIST şirketleri içinde SPK erken uyarı sistemi kurup yatırımcıları uyarsa.

  • Emekci05 Mayıs 2018 15:13

    Bence yeni dönemde ekonomi bakanlığı mhpye verilsin. Cumhur koalisyonu kurulunca mhp ekonomide atılım yapabilir

  • ıtri05 Mayıs 2018 21:00

    oyunu reise verecekleri kötü bir süpriz bekliyor. kabinede de devlet bahçeli karşılayacak sizi

  • Jale05 Mayıs 2018 15:12

    İhracat artti diyorsunuz ama ithalat daha fazla artıyor. Yurtdışından parça alıp, monte edip ithal ediyor firmalar. Yapılan üretim değil aracilk...

  • kaktust05 Mayıs 2018 15:11

    Türkiyenin vergi rekortmeni olmuş şirketleri borçlarını ödeyemedikleri için,borç yapılandırmasına gidiyorsa,dışarıya hızlı bir şekilde semaye çıkışı ( para kaçırma ) oluyorsa ,akaepe de reyting kuruluşlarına fırça atma ,bagırıp çagırma ,yarışına girmiş durumdaysa,ölmüşüzde aglayanımız yok,o kızdıgınız reytign kuruluşları ülkenin reytingini artırdıgında,ne siyasiydi nede zamanlaması manıdardı ,günlerce tv lerde alt kayan bantda flash flash son dakika diye gecerdi,haber piyasaya düşeli bir hafta olmuş nasıl son dakika ve flas haber oluyordu onu anlamak da mümkün degildi

  • Mustafa 05 Mayıs 2018 14:45

    Boş bakan açıklama yapmış yine...

  • Sinan05 Mayıs 2018 14:36

    Cari açık,dollar ve faiz tavan yapmış dışarıyı suçlamak mantıklı değil bence

  • Bika05 Mayıs 2018 13:56

    İhracattan çok cari açık ve bütçe açığı, Türkiye'nin dış borçlarını yüzdürmek için borçlanma maliyeti, libor faizi, Türkiye'nin 5 yıllık CDS'si, holdinglerin borç yapılandırmaları daha önemli.