E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nde değişiklik---

SPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nde değişiklik

SPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nde değişiklik
17 Kasım 2018 - 11:49 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Özel Durumlar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı

SPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

23 Ocak 2014 tarihli ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Durumlar Tebliği’nin 12'nci maddesinin 4'üncü fıkrası şöyle değiştirildi:

"Bir gerçek veya tüzel kişinin doğrudan, payları borsada işlem gören bir ihraççının sermayesindeki, payının yüzde 5, yüzde 10, yüzde 15, yüzde 20, yüzde 25, yüzde 33, yüzde 50, yüzde 67 veya yüzde 95’ine ulaşması veya söz konusu oranların altına düşmesi halinde bu kişiler tarafından yapılması gereken açıklama MKK tarafından yapılır. Birlikte hareket ile veya dolaylı olarak veya oy haklarına bağlı olarak bu fıkrada belirtilen oranlara ulaşılması veya oranların altına düşülmesi halinde açıklama yükümlülüğü ilgili gerçek veya tüzel kişi ya da bu gerçek veya tüzel kişi ile birlikte hareket eden diğer gerçek veya tüzel kişiye aittir."

Aynı Tebliğin 23'üncü maddesinin 7'nci fıkrasında da önceden yapılmış olan özel durum açıklamalarında meydana gelen gelişmeler ve değişikliklerin sürekli olarak güncellenerek kamuya duyurulacağı şeklinde değiştirildi.

Hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürüttüğü Tebliğ, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Lütfü18 Kasım 2018 01:31

    "Siyaset ve sosisin nasıl yapıldığını kal bilse isyan eder" diye bir söz var. Borsa da bu söze eklenmeli.

  • 1Borsacı17 Kasım 2018 19:31

    MKK şirket hisselerinin kimde olduğunu, ana ortakları yönetim kurulu üyelerinin ve üst düzey yöneticilerinin TC kimlik ve vergi numaralarını biliyor. Bunların eş ve çocuklarının vs TC Kimlik bilgilerini de Nufus İdaresinden öğrenebilir. Hattı zatında basit bir teknoloji işi.

  • aliş17 Kasım 2018 19:05

    acilen bu patron korumalı SPK değişmeli YİRMİ YILDIR SERMAYESİNİ ARTIRMAYAN ŞİRKETLER VAR

  • KILIÇ17 Kasım 2018 15:48

     SPK ÜLKE ÇIKARLARINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURACAK ŞEKİLDE KOMPLE DEGİŞMELİ SÜREKLİ SERMAYE ARTIŞ VE EKSİLTMELERİ ONAY VERİP PATRONU GÜÇLENDİRME GÖREVİNE SON VERİP ŞİRKET SERMAYE ARTIŞLARI ÜLKE EKENOMİSİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNURUP ONAY VERMELİ YATIRIMCI KAÇIRACAK DEGİL YATIRIMCI ÇEKECEK ÖNLEMELERE YÖNELMELİ MALESEF ÜLKEMİZDEKİ SPK YATIRIMCI KAÇIRMAK İÇİN KURULMUŞ GİBİ ÇÜNKÜ BORSAYA YATIRIMCI GELMİYOR HER GEÇEN GÜNDE KAÇIYOR BUNUN SEBEBİ SPK DIR.

  • erdinç17 Kasım 2018 15:12

    Spk,sermaye kanununda da değişiklik yapması lazım,,20 yıldır sermaye artırmayan şirketler var,,şirketlerin isteğine bu,bırakılmamalı,,bir kanunla,sermayeler günümüz rayiç değerine yükseltilmelidir.

  • Bilge17 Kasım 2018 12:23

    Sonunda dedigime gelmişler