E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK’nın ev sahipliğinde İstanbul’da önemli forum---

SPK’nın ev sahipliğinde İstanbul’da önemli forum

SPK’nın ev sahipliğinde İstanbul’da önemli forum
27 Ekim 2016 - 17:41 borsagundem.com

5’inci İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) üyelerine yönelik olarak "5'inci İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu" bugün Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ev sahipliğinde, İstanbul Wyndham Grand Hotel’de düzenlendi. Forum,  İSEDAK üyesi ülkelerin yetkili otoritelerinin temsilcileri ile birlikte Arap Sermaye Piyasası Düzenleyici Otoriteleri Birliği, İslam Kalkınma Bankası ve İSEDAK Koordinasyon Bürosunun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

SPK'dan yapılan açıklamada forum ile ilgili şu bilgiler verildi:

“İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu, 25 ve 26’ncı İSEDAK Genel Kurul toplantılarındaki çağrılar doğrultusunda, 2011 yılında İstanbul’da düzenlenen "İSEDAK Sermaye Piyasaları Düzenleyici Kuruluşları Konferans ve Yuvarlak Masa Toplantısı"nda kurulmuştur. Forum kurulduğundan bu yana, Forum Sekretaryası ve Başkanlığı SPK tarafından yürütülmektedir. Forum’un temel amacı; İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerde sermaye piyasası alanındaki düzenleyici otoritelerin idari kapasitelerinin artırılması, sermaye piyasalarının gelişimi ve muhtemel işbirliği alanlarında üye ülke otoriteleri arasında görüş ve düşüncelerin paylaşılmasının sağlanmasıdır.



SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’ın  açılış konuşması ile başlayan Forum’da, öncelikle İSEDAK Koordinasyon Bürosu tarafından İSEDAK Mali İşbirliği Çalışma Grubu çalışmalarının Forum üyelerine tanıtımı amacıyla bir sunum gerçekleştirilmiştir. Forum toplantısında ayrıca “İSEDAK Üye Ülkeleri için Gayrimenkul Değerler Borsası İnsiyatifi” konusunda yapılan çalışma ve öneriler üye ülke otoritelerine sunularak tartışmaya açılmış ve toplantıya katılan üyeler çalışmanın ilerletilmesi için destek vermişlerdir.

Ayrıca “Finansal Okuryazarlık” ve “İslami Finans” konulu Forum Çalışma Grupları tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar katılımcılara sunulmuş  2016 yılı için çalışma planı değerlendirilmiştir. Ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlı olmasını dileriz.

“İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu”na ve toplantıya ilişkin bilgilere http://www.comceccmr.org/ uzantılı internet sitesinden ulaşılabilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)