E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan Taraf, Zaman ve Today’s Zaman yöneticileri için suç duyurusu---

SPK'dan Taraf, Zaman ve Today’s Zaman yöneticileri için suç duyurusu

SPK'dan Taraf, Zaman ve Today’s Zaman yöneticileri için suç duyurusu
10 Mart 2017 - 23:34 borsagundem.com

SPK, üç gazete ve internet sitelerinde yer alan yalan, yanlış THY haberleri için 8 yönetici hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapılmasına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yayınladıkları yalan, yanlış veya yanıltıcı nitelikteki THY haberleri için, Taraf Gazetesi, Zaman Gazetesi ve Today’s Zaman Gazetesi ile bu gazetelerin internet sitelerinin yöneticisi toplam 8 şahıs hakkında 6362 sayılı SPKn’nun 107/2 maddesi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini açıkladı.

SPK Haftalık Bülteni’nde yer alan ‘suç duyurusu’ açıklamasında şöyle denildi:

*Taraf Gazetesi’nde ve Taraf Gazetesi internet sitesinde Türk Hava Yolları A.O. ile ilgili yayımlanan haberlere ilişkin olarak aşağıda yer alan şahıslar (Başar Arslan, Bülent Onur Şahin, Neşe Düzel, Gökhan Erkuş) hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 107/2 maddesi hükümleri kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPKn’nun 115 inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

 

*Zaman Gazetesi’nde ve Zaman Gazetesi internet sitesinde Türk Hava Yolları A.O. ile ilgili yayımlanan haberlere ilişkin olarak aşağıda yer alan şahıslar ( Ekrem Dumanlı, Harun Reşit Çümen) hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 107/2 maddesi hükümleri kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPKn’nun 115 inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

* Today’s Zaman Gazetesi’nde ve Today’s Zaman Gazetesi’nin internet sitesinde Türk Hava Yolları A.O. ile ilgili yayımlanan haberlere ilişkin olarak aşağıda yer alan şahıslar (Bülent Keneş, İbrahim Türkmen) hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 107/2 maddesi hükümleri kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPKn’nun 115 inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)