E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan sermaye artırımı değişikliği---

SPK'dan sermaye artırımı değişikliği

SPK'dan sermaye artırımı değişikliği
13 Şubat 2018 - 09:26 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, borçlu şirketlerin bedelli sermaye artırımı düzenlemesinde değişikliğe gitti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bedelli sermaye artırımında yüksek borcu olan şirketlerle ilgili düzenlemede değişiklik yaptı ve geçmişteki uygulamayı yürürlükten kaldırdı.

2013 yılında yapılan ve 12. maddesinin 7. fıkrası yürürlükten kaldırılan tebliğde aşağıdaki hükümler uygulanıyordu:

"Sermaye artırımından elde edilecek fonun ilişkili taraflara olan borcun kapanmasında kullanılmayacağı ortaklık tarafından beyan edilmiş olsa dahi, sermaye artırım başvurusu öncesinde kamuya açıklanan son dört döneme ilişkin finansal tablolarında, ilişkili taraflara nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan toplam borçların ortalamasının, söz konusu borçlar dahil edilmemiş aktif toplamları ortalamasına oranı yüzde yirmiden fazla olan ortaklıklar hakkında da bu maddenin altıncı fıkrasında yer alan hükümler uygulanır."

2013 yılındaki düzenlemede 6.fıkrada ise şöyle denildi:

"Halka açık ortaklıklar tarafından yapılacak bedelli sermaye artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun ortaklığın mevcut sermayesini aşması ve Kurulun ilgili düzenlemelerinde tanımlanan ilişkili taraflara olan ve ortaklığa nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan borçların kısmen veya tamamen ödenmesinde kullanılacak olması durumunda gerçekleştirilecek sermaye artırımı, Kanunun 23'üncü maddesi çerçevesinde önemli nitelikteki işlemler arasında sayılır. Bu durumda söz konusu sermaye artırımına ilişkin Kurulca onaylı izahnamenin ihraççıya verilmesinden önce, Kanunun 24'üncü maddesi çerçevesinde ortaklara ayrılma hakkı verilmesi ve buna ilişkin işlemlerin tamamlanması gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • STop13 Şubat 2018 11:25

    ortak satışına ne zaman düzenleme yapılacak?adam kirasını ödeyemediği batık şirketin hisselerini burda satıyor

  • Hamdi13 Şubat 2018 09:51

    Bir de bedelsizlere düzenleme getirseniz,,,,adamlar yıllardır sermaye artırmıyor.

  • batu13 Şubat 2018 15:31

    Goody artırdıda ne oldu? olan para kasaya girdi. 100 tl yi 22 ye bölüverdiler.11 milyonluk sermaye 270 milyon oldu.hisse 4,54 oldu.bedelsiz vermedi.