E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Rhea Girişim'e para cezası---

SPK'dan Rhea Girişim'e para cezası

SPK'dan Rhea Girişim'e para cezası
19 Temmuz 2018 - 19:48 borsagundem.com

SPK, Rhea Girişim'e toplam 102 bin 819 lira idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı hakkında yürütülen incelemeler sonucu şirketi idari para cezasına çarptırdı.

SPK haftalık bülteninde yer alan açıklamaya göre Rhea Girişim, şirketin kısa vadeli finansal borç oranının 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle yasal sınırı aşması ve 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle de söz konusu aşımın devam etmesi sebebiyle 52 bin 98 lira, 2015 ve 2016 yıllarında
yaptığı finansman sözleşmeleri hakkında sözleşmelerin yapıldığı dönemlerde özel durum açıklaması yapmaması sebebiyle de 50 bin 721 lira olmak üzere, toplamda 102 bin 819 lira idari para cezası ödeyecek.

SPK'DAN YATIRIMCILARA UYARI

SPK bülteninde ayrıca yatırımcılara uyarı niteliğindeki şu ifadelere yer verildi:

Yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiilde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. İdari para cezalarına konu eylemler nedeniyle, varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BARİS20 Temmuz 2018 19:26

    1 MASA 4 SANDANDELYE BİR PC BİR TELEFON BU ŞİRKET BU KADAR ZATEN ALLAH böyle şirketlere yatırım yapan kişilere yardım etsin

  • Naci yurtcu20 Temmuz 2018 07:43

    Her hissedar mahkemeye gidip hakkını aramalıdır.

  • Rhea mağduru19 Temmuz 2018 21:19

    1,000 TL aldık,,aylardır,bekliyoruz,yalan yanlış haberlerle paramızı gasp eti,mahkemeye mi başvuralım,Ey SPK o zaman bu dolandırıcılığa göz yuma..

  • BORSACI 19 Temmuz 2018 20:53

    BORSAMIZDAKİ PATRONLARIN YÜDE ELLİSİ AZILI VURGUNCULUK VE DOLANDIRICILIGI MESLEK EDİNMİŞ HEM DEVLETİ HEMDE YATIRIMCI DOLANDIRMAK AMCIYLA HALKA AÇILDIGI AŞİKAR AMA SUÇLU ONLAR DEGİL ÇÜNKÜ ALIŞTIRAN VE TEŞVİK EDEN BİR YÖNETİMİMİZ VAR.TAŞ DEVRİNDE YAŞIYORUZ YATIRMCI PERİŞAN DURUMDA ALLAH SONUMUZU HAYIRA ÇIKARSIN. (6)