E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan yatırım fonlarına rehber taslağı---

SPK'dan yatırım fonlarına rehber taslağı

SPK'dan yatırım fonlarına rehber taslağı
10 Nisan 2014 - 12:25 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırım fonlarına ilişkin rehber taslağı ile yatırımcı bilgi formu taslağı hazırladı

SPK'nın internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, Kurul, "Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği"nin uygulama esaslarına açıklık kazandırmak üzere bir rehber taslağı hazırladı.

Söz konusu rehber taslağında, fon türlerine ve fon unvanının belirlenmesine, fon portföyünü oluşturan varlık ve işlemlere, fon katılma paylarının alım ve satımına, fonlara ilişkin risk yönetim sistemine, fonlara ilişkin operasyonel işlemlere, kamuyu aydınlatma esaslarına ve fon kurucusunun yönetim kurulu tarafından alınması zorunlu kararlara, Tebliğ’de yer alan geçici maddelerin uygulama esasları ile geçiş sürecine ilişkin esaslar belirlendi.

Tebliğ ile Avrupa Birliği düzenlemeleriyle uyumlu şekilde, yeni bir yatırımcı bilgilendirme dokümanı olarak "Yatırımcı Bilgi Formu" da düzenlendi.

Yatırım fonlarına ilişkin rehber taslağı ile yatırımcı bilgi formuna Kurul'un resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. İlgili kişi ve kuruluşlar görüş ve önerilerini 25 Nisan'a kadar "[email protected]" mail adresine ya da Kurul'a yazılı olarak gönderebiliyor.

Bu arada "Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği" 9 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Söz konusu Tebliğ, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)