E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan OMV'nin başvurusuna onay---

SPK'dan OMV'nin başvurusuna onay

SPK'dan OMV'nin başvurusuna onay
28 Nisan 2015 - 20:01 borsagundem.com

SPK, OMV'nin satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması başvurusunu onayladı

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgiye göre SPK, OMV'nin satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması başvurusunu onayladı.

Karar şöyle:

''OMV Petrol Ofisi A.Ş.’nin (Şirket) Kurulumuzun II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği” hükümleri çerçevesinde doğrudan ve dolaylı olarak toplam %99,47 oy oranına sahip hakim ortak OMV Aktiengesellschaft (OMV AG) tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması, bu ortaklara ait toplam 3.035.236,644 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve ortaklıktan çıkarma hakkı kullanım bedeli olan 4,50 TL üzerinden OMV AG’ye tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. Şirket paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa duyurusunun Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanmasını müteakip Şirket Kurulumuz tarafından resen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)