E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan işlem yasağı ve suç duyurusu yağmuru---

SPK'dan işlem yasağı ve suç duyurusu yağmuru

SPK'dan işlem yasağı ve suç duyurusu yağmuru
28 Mayıs 2014 - 21:08 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde dört şirkette işlem yapan bazı kişiler hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı getirildi

Sermaye Piyasası Kurulu, manipülatif işlem yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. SPK bülteninde yer verilen bilgilere göre, CLK Holding (CLKHO), Karkim Sondaj Akışkanları (KARKM), Garanti Yatırım Ortaklığı (GRNYO) ve Ar Tarım (ARTOG)'da 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı işlem yaptığı tespit edilen kişiler hakkında iki yıl işlem yasağı getirildi. Kurul, şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kurul, Ali Kemal Tümer, Şehmus Arslan, Ayser Arslan, Emel Arslan, Ömer Özmen, Onur Arslan, Mehmet Emin Erdem,Umut  Arslan, Feyzi Arslan, Muslahaddin Arslan, Vahide Özmen, Cuma Tunç, Şehmus Arslan, Ayser Arslan, Emel Arslan, Hayati Çulha, Suzan Sezen, Emir Kaya, Ali Kemal Tümer, Mert Eren, Sami Duman, İbrahim Bayus, Tolga Karaca isimlerine suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. 

Ali Kemal Tümer, Ayhan Öztürk, Faruk Doğancı, Ferhan Destegül, İsmail Yılmazgüç, Murat Çelik ve Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret AŞ hakkında ise 2 yıl işlem yasağı getirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 28/05/2014 tarihli haftalık bülteninde yer alan kararlara göre haklarında suç duyurularında bulunulan kişiler ile, bu kişilerin yaptıkları işlemlerin tarihleri ve suç kapsamları şöyle sıralandı:
 
CLK HOLDİNG’DE GERÇEKLEŞEN İŞLEMLER NEDENİYLE SUÇ DUYURUSU VE İŞLEM YASAKLARI
 
SPK, CLK Holding A.Ş. (CLKHO) pay piyasasında 16.09.2013-30.12.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemler nedeniyle;

Ayhan ÖZTÜRK,
Faruk DOĞANCI,
Murat ÇELİK

hakkında ‘’işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı nedeniyle’’ suç duyurularında bulundu.

Suç duyurularının 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 107/1 maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını oluşturduğundan;  6362 sayılı SPKn’nun 115 inci maddesi uyarınca yapılmasına karar verildi.

İşlem Yasakları

SPK ayrıca, CLK Holding A.Ş. (CLKHO) pay piyasasında 16.09.2013-30.12.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen kişilerle, suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahipleri;

Ali Kemal TÜMER
Ayhan ÖZTÜRK
Faruk DOĞANCI
Ferhan DESTEGÜL
İsmail YILMAZGÜÇ
Murat ÇELİK
Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Tic. A.Ş.

hakkında, 6362 sayılı SPKn'nun 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve Kurul’un V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği (V-101.1 sayılı Tedbirler Tebliği)'nin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ‘’2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı’’ getirilmesine karar verildiğini belirtti.

İşte belirtilen tarihlerde yapılan işlemlerin fiyatlara yansıması:


 
Eski adıyla Karkim şimdiki adıyla CLK Holding olan hisselerde 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemler

Suç duyuruları:

SPK, eski adıyla Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.  ve şimdiki adıyla CLK Holding olan hisselerde 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin ‘’işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı’’ suçunu içermesinden dolayı, inceleme konusu işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen kişiler;

Ayhan ÖZTÜRK
Bayram Ali BAYRAMOĞLU
Faruk DOĞANCI
Mehmet BEDİR

hakkında, 6362 sayılı SPKn’nun 115 inci maddesi uyarınca suç duyurularının yapılmasına karar verdi.
 
İşlem Yasakları:

Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARKM, (Mevcut pay kodu CLKHO)) pay piyasasında 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen incelenmesi sonucunda, haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen kişilerle suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahipleri

Ali Kemal TÜMER
Ayhan ÖZTÜRK
Bayram Ali BAYRAMOĞLU
Faruk DOĞANCI
Ferhan DESTEGÜL
İsmail YILMAZGÜÇ
Mehmet BEDİR
Mert EREN
Mustafa EĞİTMEN
Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Tic. A.Ş
NFD1 Mesani Fleksibilni Podsklad   - Jugovshodna Evropa

hakkında, 6362 SPKn'nun 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve Kurul’un V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği (V-101.1 sayılı Tedbirler Tebliği)'nin 6. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

Lisans İptali

SPK ayrıca Mehmet Bedir isimli şahsın, Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARKM, (Mevcut pay kodu CLKHO)) pay piyasasında 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, sahip olduğu tüm lisanslarının (SPF İleri Düzey) 2 yıl süreyle iptal edilmesine karar verdi.

Eski adıyla KARKM yeni adıyla CLKHO hisselerinde belirtilen tarihler arasında yapılan işlemler:


AR TARIM HİSSELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLER
 
SPK tarafından yapılan denetimde, Ar Tarım Organik Gıda A.Ş.’nin 2013 ve 2014 yılı hesap ve işlemlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile ilgili mevzuat kapsamında denetlenmesi sonucunda:

Ali Kemal TÜMER ve Şehmus ARSLAN hakkında;
 
Ar Tarım Organik Gıda A.Ş.’nin toplam 29.572.650.61 TL tutarındaki gayrimenkulleri, makine, teçhizat ve taşıtları ile nakit ve benzeri kaynaklarının Şehmus ARSLAN ve Şehmus ARSLAN’ın yakını ve ilişki içerisinde olduğu kişiler uhdesine geçirilerek Şirket’in bu tutarda zarar ettirilmesi ve bu kişilere menfaat temin edilmesi işlemleri nedeniyle, Türk Ceza Kanunu’nun 37/1 ve 155/2 maddelerine aykırı eylemlerinden dolayı suç duyurularında bulunulmasına,

Ayser ARSLAN, Emel ARSLAN, Ömer ÖZMEN, Onur ARSLAN, Mehmet Emin ERDEM, Umut Ç. ARSLAN, Feyzi ARSLAN, Muslahaddin B. ARSLAN, Vahide ÖZMEN, Cuma TUNÇ hakkında;

Ar Tarım Organik Gıda A.Ş.’nin toplam 29.572.650.61 TL tutarındaki gayrimenkulleri, makine, teçhizat ve taşıtları ile nakit ve benzeri kaynaklarının Şehmus ARSLAN ve Şehmus ARSLAN’ın yakını ve ilişki içerisinde olduğu kişiler uhdesine geçirilerek Şirket’in bu tutarda zarar ettirilmesi ve bu kişilere menfaat temin edilmesi fiillerine iştirak edilmesi  işlemleri nedeniyle, Türk Ceza Kanunu’nun 39 ve 155/2 Maddelerine aykırı eylemlerinden dolayı suç duyurularında bulunulmasına,

Şehmus ARSLAN, Ayser ARSLAN, Emel ARSLAN , Hayati ÇULHA, Suzan SEZEN, Emir KAYA hakkında;

Şirket’in 2012, 2013 ve 2014 yılı yasal defter ve kayıtlarının usulüne uygun olarak tutulmaması nedeniyle, Mülga 2499 sayılı SPKn’nun 47/I-B-2 maddesi ve 6362 sayılı SPKn’nun 112’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine aykırı eylemlerinden dolayı suç duyurularında bulunulmasına,
 
Ali Kemal TÜMER, Mert EREN, Sami DUMAN, İbrahim BAYUS, Tolga KARACA hakkında,

2014 yılı yasal defterlerinin tutulmaması nedeniyle 6362 sayılı SPKn’nun 112’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine aykırılık teşkil ettiği için suç duyurularında bulunulmasına karar verildi.

Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri şöyle:

Madde 37- (1) Suçun kanunî tanımında yer alan fiili birlikte gerçekleştiren kişilerden her biri, fail olarak sorumlu olur.

Madde 39 - (1) Suçun işlenmesine yardım eden kişiye, işlenen suçun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, onbeş yıldan yirmi yıla; müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde cezanın yarısı indirilir. Ancak, bu durumda verilecek ceza sekiz yılı geçemez.

(2) Aşağıdaki hâllerde kişi işlenen suçtan dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olur:

a) Suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek veya fiilin işlenmesinden sonra yardımda bulunacağını vaat etmek.
b) Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek veya fiilin işlenmesinde kullanılan araçları sağlamak.
c) Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak.

Madde 155-(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi hâlinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

CLK Holding’in tahsisli satın almalarına onay çıkmadı

SPK haftalık bülteninde konuyla ilgili olarak şöyle denildi: ''CLK Holding A.Ş.(Şirket)’nin, 200.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 26.250.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanıp Ossis Sınai Yatırımlar Holding A.Ş.(Ossis Yatırımlar)’ye tahsisli olarak satılmak suretiyle 23.750.000 TL artırılarak, 50.000.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek paylara ilişkin ihraç belgesinin, Kurulumuzca onaylanması ve paylarının %55’ine sahip olduğu Çelik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Çelik İplik) geriye kalan %45’lik paylarının da Ossis Yatırımlar’dan 18.000.000 TL’ye alınmak istenmesi ve Şirket’e karşı doğacak olan sermaye borcundan, Çelik İplik paylarının iktisabı dolayısıyla yapılması gereken 18.000.000 TL ödemenin mahsup edilmesine ilişkin talebi olumsuz karşılanmıştır.''

 İŞTE SPK'NIN SUÇ DUYURUSU VE İŞLEM YASAĞI GETİRDİĞİ KİŞİLER







Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (41)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • a01 Haziran 2014 22:46

    Bence SPK Murat Çelik şirketi devralmadan önceki 1 aylık işlemleri de incelesin

  • Murat31 Mayıs 2014 14:38

    Yasar Karakaya zamaninda sirketi sattiktan sonra hisselerden tamamiyle cikmistim. O gunden beri ne bakarim ne de ederim. Ancak cevremdeki bazi insanlarda hisse kalmisti onlar adina uzuldum. Karkim'i; Karkim yapanlar gittikten sonra yatirim yapmak anlamsizdi zaten. Ismail Tarman'in bir lafi vardi Bir sirketin degeri patronuyla olculur. Patronunu bilmedigin sirkete yatirim yapmayacaksin. Sonuc guzelim sirketi mahvettiler; helal olsun. Acaba ellerine ne gecti gercekten cok merak ediyorum,

  • é29 Mayıs 2014 15:23

    darısı kutinin başına.inşallah bizim beduamız çıkar allaha havale ettim.ama satmıyacam hisseleri vede bugünde aldım.inşallah simite muhtaç olacağın günler gelir

  • !29 Mayıs 2014 15:19

    bu hisseleri halka acan vedat akgiran oldu.hiçmi sorumluğu yok.halka arzlarda yapılanlara bakın onun zamanında herkes unutuyor bunları kim verecek bu kadar yatırımcının zararını

  • viyola29 Mayıs 2014 15:14

    borsagündem olmasa bu kararlar filan da alınmayacakta,utanma belasına işte!bu arada kendisine işlem yasağı getirilenler bunu kahkahayla karşılıyordur,sen trilyonları götüreceksin cezan işlem yasağı olacak,bu hapislerde 3-5 kuruş çaldığı için yatan herkez boşuna yatıyor

  • recep ivedik29 Mayıs 2014 14:43

    geçmiş olsun, ters açılan şemsiye formasyonu olur bundan sonra : )

  • öneri güleni29 Mayıs 2014 13:11

    malı kapan götürdü... (ATI ALAN ÜSKÜDARI....)iki(2) yıl işlem yasağı olsa ne olmasa ne. tüm manüpülatif kazanımlarına el mi konuldu sanki.HAYIIIIR.KY yi düşünen mi var????

  • recep29 Mayıs 2014 11:52

    ali veli, teknik analiz böyle kağıtlarda çalışmaz spek ne derse o olur. ben en son 1.29 dan ortalama düşürüp 1.65 ten boşalttım. sattıktan sonra 1.90 görmüştü. Allah ky nin yardımcısı olsun.

  • aliveli..29 Mayıs 2014 11:41

    işlem yasağı nedemek yaa...adam arkadan dolanır yine yiyeceği haltı yer...adamı hapis le ancak önlersiniz...

  • orhan29 Mayıs 2014 10:43

    bundan sonrası goz altı pazarına düşer sirketin içi bosaltılmiş zaten her seyi eski sahibine satılmıs dumene bakın goz altına gırse ne olur onlarında ıstedı bu zaten olan küçük yatırımcıya oldu yine vahim bir durum madur kc yatırımcı

  • ali veli29 Mayıs 2014 09:11

    Bu grafiklerden anladığım, demekki teknik denilen saçmalık tamamiyle insanların eliyle yapmak istediği şeydir. yok OBO yok TOBO. İnsan ne isterse ona uydurur. Asıl olan temel analizdir.

  • ahmet yımaz 29 Mayıs 2014 09:02

    arkadaşlar bu gün ne olur ne yapmalıyız satmak mı iyi dir kalmak mı yorum yazarsanız sevinirim

  • rrr29 Mayıs 2014 09:00

    clk NETA ambasador -- chelsa--Ahmet çakar---rasim ozan Kütahyalı ----bahis---- OHAAAAAAAAAAAAAA

  • Borsa29 Mayıs 2014 08:28

    İşlem yasağının yanında çok büyük para cezası vereceksin ki bir daha yapamayacak, herkese de ibret olacak

  • emekçi29 Mayıs 2014 08:17

    inanın kaybettiğiniz para "HELALSE" geri dönecektir Allah'ın izniyle

  • emekçi29 Mayıs 2014 08:16

    adamların aleyhinde tanıklık yapın, ve davayı kazanmaya çalışın

  • emekçi29 Mayıs 2014 08:15

    birilerinin sizin hakkınız için uğraşmasını beklemeyin. mahkemeye gidip bu adamların manipülasyon yaptığüı tarihlerde ben de hisse aldım, bunların işlediği suçtan zarar gördüm diyin. ve davaya müdahil olun.

  • emekçi29 Mayıs 2014 08:14

    eğer istanbulda iseniz 1000 TL dava harcı verip, bu adamlardan hakkınızı alabilirsiniz. zaten davayı kazanınca tüm mahkeme masraflarını manipülatörlerden alırsınız.

  • emekçi29 Mayıs 2014 08:13

    bu hisselerde para kaybedenler davanın hangi mahkemede açıldığı spkya sorup öğrensinler. sonra da davaya müdahil olsunlar. eğer bu kişiler 1. derece mahkemede suçlu bulunurlarsa ceza ertelense bile maddi-manevi dava açma hakları doğar

  • Eski Borsacı29 Mayıs 2014 03:36

    Bildiğim kadarıyla Murat,Şehmuz ve Ayhan dışındaki yasak yiyenler ve suç duyurusunda bulunulan kişiler bu kişilerin çalışanları yani piyon.Bence ceza verilmesi gereken bu üç isim. Ayrıca bu kişilerden birisini tanıyan bir akadaşımın dediğine göre aslında SPK bu üç kişi haricinde yasak ve suç duyurusu vermeme sözü vermişler.Ama eski bir borsacı olarak biliyorumki SPK dakilere güven olmaz.Amaçları kurunun yanında yaş da yansın.

  • ky29 Mayıs 2014 02:03

    E PEKİ O TARİHLERDE HİSSE ALANLARIN DURUMU NE OLACAK? KY PARASINIGERİ ALABILECEKMI?

  • AKIN İPEK29 Mayıs 2014 00:46

    AKIN İPEK İDE İÇERİ ALSINLAR .PETROL BULDUM DİYE KY OCAĞINA İNCİR AĞACI DİKTİ

  • KARTALY32329 Mayıs 2014 00:33

    SPEKÜLATÖRLERE KARŞI CIKAN YA PORTFÖY YÖNETİÇİSİDİR..YADA ARACI KURUM ÇALIŞANLARIDIR.SPEKÜLATÖRLER AKILLI YATIRIMCILARIN DOSTUDUR....

  • KARTALY32329 Mayıs 2014 00:29

    SPEKÜLATÖRLER KAZANMIYOR YADA KAZANDIRMIYORSA....BUNUN KAZANÇ VE ZARARI BAZ ALINDIĞINDA KİMLER KAZANIYOR VE KAYBEDİYOR.YATIRIMCI BAZ ALINDIĞINDA KAYBEDİYOR.ARACI KURUM VE KURULUŞLAR HER DAİM KAZANIYOR.ŞUNU UNUTMAYIN SPEKÜLATÖRLER ASLINDA AKILLI YATIRIMCI DOSTUDUR.....

  • KARTALY32329 Mayıs 2014 00:27

    SPEKÜLATÖRLERİN YASAK YEMESİ KADAR ADİCE BİR GİRİŞİM YOK..DÜNYACA ÜNLÜ SOROS VE SOROS UN İŞLEM VE YAPMIŞ OLDUĞU TERÖR GİRİŞİMLERİ BAZ ALINDIĞINDA SOROS DAHİ HİÇ BİR ŞEKİLDE SORGULANMIYORSA.YERLİ PİYASANIN UCUZ SPEKÜLATÖRLERİNİN CEZA YADA UZAKLAŞTIRMA ALMASI KADAR SACMA BİR GİRİŞİM YOK

  • çakır29 Mayıs 2014 00:18

    İpek enerji bank Asya art turuzim çok yakın kesin organize. İşler

  • çakır29 Mayıs 2014 00:06

    Bist milli olması şart koklu değişiklik lazım dolandırıcılar Türk düşmanları cirit atıyor aracı kurumlarda koklu temizlık şart ibrahim turan neredesin kimin değirmenine su taşıtırıyorsunuz Türk milleti finas sektorunde olması rahatsız etmiş birileri rahatsız

  • bandırmalı28 Mayıs 2014 23:24

    SIRADA KONYA VE KARTON YÖNETİCİ YADA HER NE HALTSA BUNLARIN CEZALANDIRILMASINDA BU KADAR MI YAMYAM OLUR BU TÜRLER.

  • fafa28 Mayıs 2014 23:17

    yakalansalar ne olur,hiç.dua edin Allah onlara huzur vermesin. inşallah mutluluğu daima tadamazlar.

  • orhan28 Mayıs 2014 23:09

    ceza yine küçük yatırımcıya kesıldı. Bu işten yine küçük yatırımcı zazar görecek

  • yusuf28 Mayıs 2014 23:03

    spk gunaydın bunca ınsanın canı yan dı iş işten gecti kc yatırımcıyı koruyamadın sımdı ne olcak dahada kotusu olacak eyer spk kc yatırımcıyı koruyacaksa bu adamlara cagrıyı yaptırsın o zaman kucuk yatırımcı guven kazanıp daha cok borsaya gırecektır bence.

  • ahmet yılmaz28 Mayıs 2014 22:48

    peki şimdi ne olacak bu güne kadar ettiğimiz zarar ve yarın yine bu haberden sonra dip yaparsa ne olacak bu durumda küçük yatırımcı ve bu holdinge ve spk ya güvenerek bu hisseleri alanlar bir kat daha zarar a uğrayacak ani spk yatırımcıyı koruyordu bizim zararlar ne olacak neden aylar önce bu soyguna dur demedi neden göz yumdu

  • nihatg28 Mayıs 2014 22:44

    sözde ceza kesmek kolayda, uygulayabilmek zor olan.

  • hasan28 Mayıs 2014 22:30

    Borsagundem e de konuyu sürekli gündemde tuttuğu için çok teşekkürler!!

  • Broker28 Mayıs 2014 22:07

    Krkim de patron dibe bastırıp bütün kağıtları yancılarıyla topladıktan sonra şirketi devretmişlerdi ve yüksek çağrı fiatı açıklamışlardı sözde yatırımcısınıda koruyormuş showu yapmıştı basın yayında. dürüst patron yatırımcısını düşünen patron hikayeleriyle. halbuki yatırımcıyı çoktan söğüşleyip kağıtları toplamışlardı. yancılarının elndeydi bütün kağıtlar

  • BANKER28 Mayıs 2014 21:54

    O tarihlerde yapılan işlemleri iptal etsin SPk!işlem yasağı koymakla olmaz bu işler! Hırsızlığa itleriyle devam ederler!! Ne de olsa Türk borsası ringo nun ahırı gibi !

  • ukala28 Mayıs 2014 21:47

    ali kemal tümer artık elazığa sığır çobanlığına geri döner

  • Borsa28 Mayıs 2014 21:47

    ayhan öztürk e bak üç şirket bren alıyor. clkho , artog, erico. üç dalda cambazlık yapmak içindir. şirketler zorunlu olarak brleştirilmelidoğru dürüst işletilmeli. aynı şey ışıklar grubu, eczacıbaşı grubu, net h--grubu, ipek koza grubu içinde gecerli.

  • furkan28 Mayıs 2014 21:47

    tümer dostum, sen en iyisi elazığa sığır çobanlığına geri dön

  • cingöz recai28 Mayıs 2014 21:46

    netanın aracılık ettiği tüm halka arzlar incelenmeli

  • serkunt28 Mayıs 2014 21:46

    Ati alan uskudari gecti