E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK tarafından onaylanan başvurular---

SPK tarafından onaylanan başvurular

SPK tarafından onaylanan başvurular
25 Ekim 2016 - 20:34 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bugün yayınladığı bültende 2 şirketin borsa kotundan çıkarılması için onay verildi

1) Haznedar Refrakter Sanayii A.Ş.’nin (Şirket) Kurulun II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği” hükümleri çerçevesinde birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte Şirket’in oy haklarının toplam yüzde 98,93’üne sahip hakim ortağı Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Durer Refrakter) tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 169.282,18 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve Durer Refrakter’e tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin Kurulca onaylanması talebinin olumlu karşılandığı bildirildi.

Buna göre Şirket paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurulmasını izleyen ilk işgünü itibarıyla Şirketin, Kurul tarafından resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacağı belirtildi.

2). Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Şirket) Kuruln II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği hükümleri çerçevesinde Şirket’in oy haklarının yüzde 99,16’sına sahip hakim ortağı Makro Market A.Ş. (Makro Market) tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 505.649 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve Makro Market’e tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin Kurulca onaylanması talebinin olumlu karşılandığı bildirildi.

Buna göre, Şirket paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurulmasını izleyen ilk işgünü itibarıyla Şirketin, Kurul tarafından resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)