E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK o hain ifadeyi affetmedi!---

SPK o hain ifadeyi affetmedi!

SPK o hain ifadeyi affetmedi!
27 Temmuz 2016 - 10:28 borsagundem.com

SPK Ak Yatırım'ın araştırma birim yöneticisi hakkında 18 Temmuz'daki araştırma raporunda yer alan ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sermaye piyasalarına yönelik tuzakları bozduğu gibi ve sermaye piyasaları üzerinden yapılan hain saldırılara da geçit vermiyor.

Her türlü zararı önleyecek adımları atan Kurum, Türk ekonomisinin ve Türkiye’nin geleceği adına önemli adımlar atıp, kararlar alırken, yatırımcılar için hazırlanan raporları bile titiz bir incelemeden geçiriyor.

Nitekim, böyle hassas bir araştırma sonucu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Ak Yatırım'ın bir bölüm başkanı-araştırma birim yöneticisi hakkında, 18 Temmuz günü bazı müşterilerine elektronik posta ile gönderdiği araştırma raporunda yer alan ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulunurken, Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisansı'nı da iptal etti.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan açıklamada suç duyurusunun, Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu ve 301'inci maddeleri kapsamında yapıldığı ifade edildi.

Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" ifadelerini içerirken, 301'inci maddede ise "Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" ifadeleri yer alıyor.

Açıklamada, Ak Yatırım birim yöneticisinin 18 Temmuz'da bazı müşterilerine gönderdiği araştırma raporunun hazırlanması ve yayımlanması sırasında sorumluluğunu yerine getirmemesi nedeniyle sahip olduğu Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisansı'nın iptal edilmesine karar verildiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)