E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri SPK, Esem Spor'u zarara uğratanları yakaladı---

SPK, Esem Spor'u zarara uğratanları yakaladı

 SPK, Esem Spor'u zarara uğratanları yakaladı
08 Şubat 2018 - 19:24 borsagundem.com

SPK, Esem Spor Giyim'e idari para cezası kesti. Kurul ayrıca, şirketi mal ve sermaye kaybına uğratan 6 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), borsada işlem gören Esem Spor Giyim Sanayi ve Ticaret ile ilgili yürütülen incelemeler sonucunda, şirkete idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, Esem Spor'u sermaye ve mal kaybına uğrattığı tespit edilen 6 kişi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Kurul'un  “Elektropak Elektrik San. A.Ş.” ve “Esem Markasının” değerlemesinin yeniden yaptırılması kararına uymayan Esem Spor, 30 bin 961 lira para cezasına çarptırıldı.

Bu cezaya ek olarak Kurul, 6 kişinin halka açık Esem Spor'u zarara uğrattığını belirledi. SPK'nın tespitlerine göre, Esem Spor'u faiz hariç en az 45 milyon 705 bin 669 liralık zarara uğratan, Cenk Cankurtaran, Emre Arslan, Ayşe Özlem Cankurtaran, Hakan Cankurtaran, Hayri Uz ve Haluk Çiftçioğlu hakkında suç duyrusunda bulunuldu.

SPK bülteninde ayrıca, yatırımcılara uyarı niteliğinde şu bilgiler yer aldı:

Esem Spor Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili olarak ayrıntıları verilen suç nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun şirket tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının Esem Spor Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den istenmesine karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri09 Şubat 2018 08:26

    Yönetenleri denetlemek gerekir. Devlet kendi söküğünü bile dikemezken vatandaşın söküğünü hiç dikemez. Yolsuzluk olmayan bir tek kurum gösteremezsiniz. Kooperatifler bile yolsuzluklardan batmıyor mu? İnsan hırsını yok edemezsiniz, hep çalanlar olacaktır. Vatandaş namuslu mu sanki? Herkes birbirini yolmak peşinde. Kanunlara uyan, saygılı az sayıdaki vatandaşı bu sözlerin dışında tutarım.

  • SsS08 Şubat 2018 20:50

    İyi güzelde.Bu konuda SPK ya,BİMERe 5 yıldır yazmadığımız dilekçe kalmadı.Bence bu kurumlarda fetöcü var.ceza versen ne yazar.Benim 5 yıllık 50Bin TL zararımı ve faizlerini spk mı ödeyecek.Hakkımız haram,zıkkım olsun.çoluğumuzun ,çocuğumuzun rızkından kesip krediyle almıştım bu hissesi.Allah YARDIMCIMIZ OLSUN.gAZABI DA ZULMEDENLERE...S.T..

  • demirkan 08 Şubat 2018 21:30

    BÖYLE DİNSİZ KİTAPSIZ KULHAKKI NEDİR BİLMEZLER. VİŞDANSIZ ADİ LER. ONLAR İÇİN SADECE BU DÜNYA VAR. AMA ÖYLE DEYİL ESAS DÜNYA ÖBÜRTARAFTA. ŞEREFSİZ LER AZ KAZAN HELÂL KAZAN.

  • Evonomist08 Şubat 2018 20:34

    Artog Kervn Clkho da da bir an önce temiz eller operasyonu yapılmalı. Borsayı kimsenin ülke borsasını bu kadar kirletmesine niteliksizleştirmesine hakkı yok...