E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK dolandırıcılık duyurusunda bulundu---

SPK dolandırıcılık duyurusunda bulundu

SPK dolandırıcılık duyurusunda bulundu
11 Kasım 2016 - 20:19 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteninde, sosyal medya hesapları üzerinden kendilerini “yatırım danışmanı”, “piyasa uzmanı” gibi unvanlarla tanıtan şahıslarla ilgili duyuruda bulunuldu

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültende  Kurulumuzun 11/11/2016 tarih ve 31/1111 sayılı Kararı ile aşağıda yer alan duyurunun kamuoyuna yapılmasına karar verildiği belirtildi.

DUYURU: Kurulumuzca son dönemlerde yapılan incelemelerde, sosyal medya hesapları üzerinden kendilerini “yatırım danışmanı”, “piyasa uzmanı” gibi unvanlarla tanıtan, hisse senedi veya diğer piyasalara yönelik öngörüler paylaşan mesajların olduğu görülmektedir. Bu kişilerin kısa sürede yüksek getiri vaadiyle yatırımcılara tavsiye ve telkinlerde bulundukları anlaşılmaktadır. Söz konusu şahıslara ve bu hesaplarda yer alan tavsiye ve telkinlere itibar edilmemesi, yatırım danışmanlığı ve/veya portföy yönetim hizmeti alınmak isteniyorsa Kurulumuzdan yetki belgesi almış kuruluşların tercih edilmesi mağduriyet yaşanmaması açısından önem arz etmektedir. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 39’uncu maddesine göre; yatırım hizmetlerinin ve faaliyetlerinin düzenli uğraşı, ticari veya mesleki faaliyet olarak icra edilebilmesi için Kuruldan izin alınması zorunludur. Kuruldan izin alınmadan icra edilen sermaye piyasası faaliyetinin yaptırımı ise, SPKn’nun 109’uncu maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenmiş olup; anılan maddede “…Sermaye piyasasında izinsiz olarak faaliyette bulunanlar iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar...” hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan, anılan sosyal medya hesapları aracılığıyla beraber hareket etmek suretiyle SPKn’nun “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107’nci maddesine aykırı olarak işlem gerçekleştirildiğinin Kurulumuzca tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında SPKn’nun 115’inci maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulması, SPKn’nun 101’inci maddesi kapsamında tedbir getirilmesi ve/veya SPKn’nun 104’üncü maddesi kapsamında ilgililer hakkında idari para cezası verilmesi mümkündür. Bu kapsamda, bahse konu anılan sosyal medya hesaplarına ve burada yer alan şahısların tavsiye ve telkinlerine yatırımcılar tarafından itibar edilmemesi hususu önemle duyurulur.

Sosyal medyanın borsa dolandırıcıları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar12 Kasım 2016 13:18

    teknik analiz adı altında milleti ters köşeye yatıranları da almalılar.hiç bir eğitimi olmadan hiç bir sorumluluk almadan şurası geçerse şuraya gider türü 5 para etmez yorumlarla millete gaz verenler ne olacak.kendileri o dedikleri yerler geçilince alıyorlar mı gerçekten acaba.

  • R. Dinç 12 Kasım 2016 00:19

    SPk ilk önce Clkho vb. bir şirketlerdeki mağdur küçük yatırımcıyı korusun. Murat Çelik yatlarda karı kızlarla gezip alemler yaparken küçük yatırımcı borçlarla boğuşuyor.

  • USAS.MAGDUR11 Kasım 2016 23:07

    Dolandirici patronlara oncelikle bir el atin

  • Uzman 3mr311 Kasım 2016 22:57

    Türkiyedeki kayıtlı uzmanlar 3.10 dan dolar alınırmı yatırımcılar uzak dursunlar dediler.Salla belki tutar taktiği ve bu uzmanlara hesap sorulmaması kayıtlı kayıtsızda olsa fark etmiyor.Ben ülkemdeki yatırımlarla ilgili ingilteredeki uzmanları takip ediyorum.tavsiye ediyorum.

  • Arap11 Kasım 2016 22:57

    Herkesi ben yazdırıyorum

  • vatandaş11 Kasım 2016 21:11

    Görsel medyada sonu HT ile biten yayın kuruluşu bütün ülkeyi dolandırıyor,oynatıyor onu da görsün sıkıyorsa....

  • kenan11 Kasım 2016 20:43

    sosyal medyada harun kahraman takipçilerine, kendisinin 2 gün önceden aldığı hisseleri tavsiye ediyor. millete goody 4.05 den aldırdı 4.50 olacak diye hisse 3.45 lere düştü. thy da 9 dan aldırdı. 5.15 lere düştü.