E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK beklenti anketi açıklandı---

SPK beklenti anketi açıklandı

SPK beklenti anketi açıklandı
05 Mart 2015 - 20:10 borsagundem.com

SPK'nın, 175 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2015 Şubat Ayı Beklenti Anketi yayımlandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Şubat Ayı Beklenti Anketi'ne göre, katılımcıların yüzde 47 ile çoğunluğu mart ayında BIST-100 endeksine ilişkin olarak değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık beklentilerde yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 36 ve yüzde 43'e ulaştı.

SPK'nın, 175 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2015 Şubat Ayı Beklenti Anketi yayımlandı.

Ankete göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 51'i mart ayında, yüzde 38'i gelecek altı ay, yüzde 41'i ise gelecek bir yıl değişim beklemedi.

Katılımcıların yüzde 50'si mart ayında, yüzde 51'i gelecek altı ay ve bir yılda dolarda artış beklerken, dolara ilişkin olarak değişim beklemeyen katılımcıların oranı aylık ve altı aylık dönemler için yüzde 37, yıllık dönem için yüzde 33 olarak gerçekleşti.

Bir dönem önceki anket sonuçları ile karşılaştırıldığında aylık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranının yüzde 37'den yüzde 50'ye çıktığı gözlendi.

Katılımcıların yüzde 53'ü mart ayında, yüzde 42'si gelecek altı ay avroda değişim beklemezken, yıllık dönem için aynı yönde görüş bildiren katılımcıların yüzde 36'ya geriledi. Artış bekleyen katılımcıların oranı ise yüzde 41 oldu. Bir dönem önceki anket sonuçlarında yüzde 18 olan aylık artış bekleyen katılımcıların oranı bu dönem yüzde 30 olarak gerçekleşti.

Anket katılanların yüzde 47 ile çoğunluğu mart ayında BIST-100 endeksine ilişkin olarak değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık beklentilerde yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 36 ve yüzde 43'e ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)