E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK, Başkent Menkul Değerler'deki usulsüzlüğü yakaladı---

SPK, Başkent Menkul Değerler'deki usulsüzlüğü yakaladı

SPK, Başkent Menkul Değerler'deki usulsüzlüğü yakaladı
04 Ekim 2018 - 19:14 borsagundem.com

SPK, Başkent Menkul Değerler'de usulsüzlük yapan eski bir çalışan hakkında suç duyurusunda bulunarak, şahsın faaliyet lisansını iptal etti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Başkent Menkul Değerler hakkında yürütülen inceleme sonucunda aracı kurumun eski personeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurul ayrıca söz konusu çalışanın lisansını da sürekli olarak iptal etme kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, Başkent Menkul Değerler'de bir müşterinin hesabındaki menkul kıymetleri şahsi hesabına aktararak, müşteriyi zarara uğrattığı tespit edilen Bülent Engin hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurul ayrıca Engin'in sahip olduğu Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisansı'nı da sürekli olarak iptal etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ergun05 Ekim 2018 07:51

    Biz yolsuzluğu yakalamadik, yolsuzluk bizi yakaladi. Şikayet olmasa haberimiz olmazdı

  • Bora05 Ekim 2018 10:38

    Ne biçim adamsın, rezil ediyorsun bizi

  • BigBoss05 Ekim 2018 02:18

    aracı kurumun operasyon bölümü ve teftişi uyuyor muymuş???? onlara DA neden ceza yok!?

  • Lala 05 Ekim 2018 10:38

    Parayi önden vermişler

  • Biradam05 Ekim 2018 10:11

    Aracı kurum teftiş biriminin spk uzmanlarından bir farkları yokmuş. burada çalışanlarda memleketin diğer seçilmiş kişileri oluyor. spk kendine yediremedi 2 yıl önce faaliyetini kapattığı kuruma ceza kesmeyi. kuruma ceza kesse kurumu denetleyen bağımsız denetim firması da okkalı ceza yiyecekti. bunları kurtarmak için bu yolu denedi.

  • Biradam04 Ekim 2018 22:55

    Tebrikler spk nın bütün uzmanları kurumda hepiniz seçilmiş oluyorsunuz. Usulsüzlük olduğu halde kurumun faaliyetini durduruyor. 2 yıl sonra usulsüzlüğü bulmuş. Bir de spk çok sıkı bir denetimden sonra kurumun faaliyetlerini durduruyor. Acaba yaptıkları bu denetim bu kadar mı saçma yöntemlerle mi olur. Bir aykırı durum bulamayıp kurumun faaliyetini hangi denetim ile durduruyor seçilmiş uzmanlar bunu da yanıtlasınlar.

  • KILIÇ04 Ekim 2018 20:24

    BİR GÜN GELECEK BELKİ SİZDE YAKALANACAKSINIZ SABIRLA BEKLİYORUZ SABIR TAŞINA DÖNDÜK.BATMIŞ BİTMİŞ ŞİRKETLERİ YILDIZ PAZARA AL BATMIŞ BİTMİŞ ŞİRKETLERE SERMAYE ARTIŞINI İZİN VER YATIRIMCIYI SOYDUR BİR GÜN BELKİDE YÖNETİM DEGİŞECEK BU KONULARI ARAŞTIRMAK İSTEYECEK BEKLİYORUZ.

  • Abdülkerim05 Ekim 2018 10:39

    Yönetim değişti zaten, Bankasyada 16 yıl yöneticilik yapan biri SPK başkanı oldu

  • Galip05 Ekim 2018 07:48

    Boşa bekliyorusun. Atı alan Gürcistan'a geçti