E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBaşkan'dan kulüplere ve manipülatörlere uyarı---

Başkan'dan kulüplere ve manipülatörlere uyarı

Başkan'dan kulüplere ve manipülatörlere uyarı
18 Ekim 2014 - 06:40 borsagundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Galatasaray'ın bir yıl süresi kaldığını açıklarken manipülatörlere gözdağı verdi

Kulüplerin gelir gider dengesini sağlamasının şart olduğunu dile getiren SPK Başkanı Ertaş, “10 milyon dolara dünyada bir sürü futbolcu var. Nereye kadar alacaksınız? Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar” dedi.
 
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, bu akşamki büyük derbi öncesi kulüplerin mali yapılarının sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Kulüplerin şimdiye kadar SPK’nın aldığı önlemler nedeniyle kendilerine kızdıklarını ancak artık ne yapılmaya çalışıldığını anladıklarını belirten Ertaş Maliye Bakanlığı’nın da bu amaçla harekete geçtiğini dile getirerek “Fenerbahçe bizim söylediklerimizi uygulamaya başladı. Diğerleri de söylediklerimizi yapacak. Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar” dedi.
 
MANİPÜLASYONU BİTİRDİK
 
Kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları için artık gelir gider dengesini sağlamaları gerektiğini ifade eden Ertaş, “Dünyada 10 milyon dolara birçok futbolcu var. Almakla bitmez ama nereye kadar? Onlar da iç kaynaklara yönelmeleri gerektiğini anladılar” diye konuştu.
 
SPK Galatasaray’ın bir kez sermaye artırımı yapmasına izin vermiş ancak ikinci kez sermaye artırıp küçük ortaklardan para toplamasına izin vermemişti. Aynı şekilde Fenerbahçe’nin de Fenurium Mağazaları’nın benzerlerine göre pahalı bir fiyattan halka açık Fenerbahçe Sportif’e devredilmesine SPK’dan onay çıkmamıştı. Diğer yandan hisse senetlerinde manipülasyonların son dönemde neredeyse durduğunu da kaydeden SPK Başkanı Ertaş, “İki yıl önceki manipülatif işlemlerin yüzde 90’ı bitmiş durumda. Neredeyse gerçek zamanlı olarak onları izledik ve gerektiğinde anında müdahale ettik. Zaten belli gruplarda yoğunlaşma vardı. Onların da üzerine gidince bitti” dedi.
 
3 YIL HAPİS GELİYOR
 
Ertaş, SPK Kanunu’nda yapacakları değişiklik ile manipülasyon suçlarındaki hapis cezasını 2 yıldan 3 yıla çıkaracaklarını söyledi.
 
GALATASARAY'IN İMTİYAZI İÇİN 1 YIL KALDI
 
Galatasaray’ın 5 yıl artarda zarar etmesi halinde ana ortağın yönetim kurulunu seçmesi imtiyazının kalkabileceğini anlatan Ertaş, SPK Yasası gereği şirketin esas sözleşmesinde imtiyazlı grup varsa ve 5 yıl boyunca zarar ediyorsa SPK’nın imtiyazları kaldıracağına dikkat çekti. Ertaş, “Eğer yönetim kurulunu seçme imtiyazı varsa onlar kalkacak” dedi. Başkan’ın bu ifadesi spor basınında yer aldığı gibi Galatasaray’ın yönetimi kaybedeceği anlamına gelmiyor. Sadece borsadaki küçük ortaklar yönetim kurulunda şu andaki payları olan yüzde 28 oranında temsil edilme şansı yakalayacak. Herkes payı oranında yönetimde söz sahibi olma hakkını elde edecek.
 
TURKCELL'DE SON TARİH 31 MART
 
Turkcell’de 31 Mart’ın son tarih olduğunu belirten Ertaş, “Sonra yetki bize geçecek. Hangi karar alınması gerekiyorsa alacağız” dedi.
 
BORÇ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE KRİZ SÜRECEK
 
Piyasalardaki düşüşle ilgili konuşan Ertaş, dünyanın bir büyüme problemi ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek “Hisse senetlerini yükselten şey gelecekle ilgili büyüme beklentisi. Tersi durumda endeksler hep düşmüştür. Karamsar hava buna bağlı. Krizin nedenlerinden hiçbiri ortadan kalkmadı. Sadece likidite ile faizleri düşürerek krizi öteledik. Dağ gibi borç yükü hâlâ duruyor. Faizler artınca yük daha da artıyor. Yük devam ettiği sürece, sanırım 10-15 yılık bir süreçte sağlıklı maliye politikaları ile çıkılabilir. Faizlerin de yükselmeye başlayacağı bir dönemde tekrar bu sorunlar ile karşı karşıya geleceğiz. Avrupa’nın faizleri çok kolay artıracağını sanmıyorum” ifadesini kullandı.
 
HT Gazete

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 74,60
En Yüksek: 74,80
En Düşük: 73,90
Değişim 1,08 %
FK: 3,59
PD / DD: 1,28
İşlem Hacmi 495.645.593
Toplam Adet: 6.665.591
Ağırlıklı Ort.: 74,33
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alkoç18 Ekim 2014 21:58

    Koddan cikma , fiyat tespiti, tam bir komedi , tam bir suoygunun kiralidir, adam 15 sene zarar gosterip fiyatini sabit tuttugu kagidini 15 sene onceki degerden gastpediyor, aynen bir souygun, silahsiz, 20,, 30 da bir fiyata geri aliyor yani,,, seref,,,,.

  • kenan18 Ekim 2014 21:26

    spk başkanı, içerden bilgi sızdırma olayı, cuma günü erbosan hisselerinde oldu zaten deniz bankın yetkili olduğu bu hisede deniz bank cuma saat 17 de 22 bin lot dikey kaldırışla topladı, ve saat 18 de açıklama kap düştü bu denizbankdaki kişiye acil ceza verilmelidir.

  • mushaf18 Ekim 2014 14:50

    duzenlı temettu verecek 10 sırket bulup faızsız endeks kurun da musluman oldugunuzu gorelım

  • ınsafsız18 Ekim 2014 14:49

    koprulerın ozellıstermesı borsa ıle olacak dıyordu yıgıt bulut ne oldu

  • cıngoz18 Ekim 2014 14:39

    yatın kalkın ab faızlerı artırmasın. yoksa borsayı kımse tutamaz

  • keklik18 Ekim 2014 14:39

    borsanın prestıjı dunyada 2 gomlek asagıda kaldı. bankalar harıcınde talep edılen sırket yok borsada. bu sekılde 2023 hedeflerının yarısı bıle tutmayacak

  • emekci18 Ekim 2014 14:37

    kucuk yatırımcının ayagı borsadan cekılınce manıpulasyon azalır tabı. yatırımcısız borsa da kolay cıkar kolay duser

  • yatırımcı18 Ekim 2014 11:47

    bir şirketle uğraşmak yerine borsanın genelini düzeltmeye çalışın.işlem hacimleri düşük diye tek fiyat sistemini çıkardınız şimdi o senetler nerdeyse hiç işlem görmez oldu.istikrar için dediniz kapalı kutu oldular bir iki lotla taban tavan oluyorlar.bumu istikrar.eylülde yeni düzenleme vardı hani ekim bitti nerdeyse.güvenecek birşey kalmadı bu borsada...

  • Hulusi 18 Ekim 2014 11:33

    Vahdettin Bey sen önce Fenerbahçe'ye bak. Şikeyle, basın gücüyle adamlar herşeylerini gizliyor. Sizde bu adamlara seyirci mi kalacaksınız

  • ASLAN18 Ekim 2014 11:11

    sen önce fener amigosu ve yalakası medya sayesinde kamuoyundan saklanan şikeci güruhun bilançosuna bak.

  • denge18 Ekim 2014 10:32

    Spor kluplerinden once kervan artok clkh ve bunun gibi Tam 12 sirketi duzene soksanizda

  • memed18 Ekim 2014 08:10

    şirketlerin borsadan çıkışı ve ortaklıktan çıkarma ile ilgili tebliği de adil bir fiyat belirleme ile bir an önce çıkmasını bekliyoruz.