E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiSPK Anadolu'da ---

SPK Anadolu'da

SPK Anadolu'da
15 Mart 2011 - 13:21 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Anadolu'daki üniversitelerde sermaye piyasaları seminerleri düzenliyor

Sermaye piyasalarını tanıtmak ve eğitim çağındaki gençlerden başlayarak, tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak için Türkiye genelinde çeşitli faaliyetler yürüten Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Anadolu'daki üniversitelerde sermaye piyasaları seminerleri düzenliyor.
SPK'dan yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik olarak finansal okuryazarlık seviyelerinin artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler başlatıldığı hatırlatıldı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ile birlikte SPK tarafından Türkiye genelinde 28 ayrı üniversitede seminerler düzenlendiği belirtilen açıklamada, bugüne kadar Tokat, Karaman, Denizli, Bolu, Bursa, Kayseri ve Adana'daki 7 üniversitede seminer yapıldığı, üniversite öğrencilerinin yoğun katılımı ile karşılaşıldığı ifade edildi. Bu etkinliklerde sermaye piyasaları, sermaye piyasası kurumları, sermaye piyasası faaliyetleri ile sermaye piyasası kurumlarındaki staj ve iş imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.
Açıklamaya göre, SPK, İMKB ve TSPAKB uzmanları tarafından verilen seminerlerde, seminere katılan ve dağıtılan anketleri dolduran öğrenciler arasında çekiliş yapılacak, çekiliş sonucuna göre SPK ve İMKB, öğrencilere kurumlarda staj imkanı, TSPAKB ise bir kişiye lisanslama eğitimi verecek. Bu çerçevede, 17 Mart 2011 Perşembe günü Eskişehir Ticaret Odası'nda düzenlenecek Halka Arz Toplantısı'nın ardından Anadolu Üniversitesi'nde, SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın da katılımıyla üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)