E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSP'den şeker fabrikalarının satılmasına sert eleşiri---

SP'den şeker fabrikalarının satılmasına sert eleşiri

SP'den şeker fabrikalarının satılmasına sert eleşiri
21 Şubat 2018 - 23:47 borsagundem.com

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şeker fabrikalarının satılmasını sosyal medya hesabından sert bir şekilde eleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şeker fabrikalarının satılmasını sosyal medya üzerinden çok sert bir dille eleştirdi.

Nakliyecisi, çapacısı, mevsimlik işçisi, küspecisi, gübrecisi, hayvancısı, fabrika da çalışanını dahil yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren bir sektör olduğu vurgulayan Karamollaoğlu, “Şeker fabrikalarını özelleştirip pancar üreticisini de bitirecekler” diye ifadelerde bulundu.

İşte Karamollaoğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı açıklamalar;

“ADALET, DIŞ POLİTİKA VE EKONOMİ YARALI… PEKİ BU YARALARI SARMASI GEREKEN İKTİDAR NE YAPIYOR?”

“Türkiye'de adalet yaralı;dış politika yaralı; eğitim sistemi yaralı; ekonomi yaralı. Peki bu yaraları sarması gereken iktidar ne yapıyor? Yangından mal kaçırır gibi elde kalan son fabrikaları da satışa çıkarıyor.”

“Mirasyedi evlat gibi Milli Görüş'ün yaptığı fabrikaları teker teker elden çıkarıyor. Bilindiği gibi; Afyon, Alpullu, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan, Burdur, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat ve Muş şeker fabrikaları satılacak.”

“BUNLAR NE İÇİN SATILIYOR… DAHA FAZLA PANCAR EKİLSİN, DAHA FAZLA ŞEKER ÜRETİLSİN DİYE Mİ?”

“Peki bunları niçin satıyorlar? Daha fazla pancar ekilsin, daha fazla şeker üretilsin diye mi? Fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine daha fazla katkısı olsun diye mi? Hayır! Bunların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var: Rant.”

“TEKEL’İ ÖZELLEŞTİRİP TÜTÜN ÜRETİMİNİ BİTİRİDİLER”

“Afrin, Türkiye'nin millî meselesidir. Ama bu fabrikalar en az Afrin kadar milli ve Afrin kadar önemlidir. Bu ülkede tütün üretiminden 300 bin aile ekmek yiyordu. Tekel'i özelleştirip tütün üretimini bitirdiler.”

“Biz sigara içilmesine şiddetle karşıyız. Ama burada kastettiğimiz üretim! Eskiden Bitlis sigarası vardı, Samsun sigarası vardı, Bafra sigarası vardı. Şimdi sadece Amerikan markaları var.”

“MİLLETİ AMERİKAN SİGARASINA MAHKUM ETTİLER”

“Milleti Amerikan sigarasına mahkum ettiler. Şimdi aynı şeyi şekerde yapıyorlar. Şeker fabrikalarını özelleştirip pancar üreticisini de bitirecekler.”

“120 BİN AİLE EKMEK YİYOR”

“Oysa tıpkı tütündeki gibi, bu ülkede pancar üretiminden 120 bin aile ekmek yiyor. Bir aileyi asgarî 4 kişi hesaplasak 480 bin kişi eder.”

“Nakliyecisini, çapacısını, mevsimlik işçisini, küspecisini, gübrecisini, hayvancısını, fabrika da çalışanını da kattığınızda doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren bir sektör.”

“İNSANLARI TOPRAKSIZLAŞTIRIYOR, TOPRAĞI DA İNSANSIZLAŞTIRIYORLAR”

“Yanlış politikalar yüzünden zaten köyler boşaldı. Tarımla geçinen ilçeler boşaldı. Şimdi bu fabrikaları satarsanız Anadolu'daki şehirler boşalacak. Şunu unutmayın; sınırı asker korur; toprağı insan. İnsanları topraksızlaştırıyor, toprağı da insansızlaştırıyorsunuz.”

“Bir Kızılderili değişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum:
“Son Fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, ‘Beyaz AK Partili Adam,’ beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak!”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tahsin22 Şubat 2018 20:39

    Ağzı olan konuşuyor,bi şeker fabrikaları kalmıştı satılmayan.Şeker özelleşirse bi daha millet şekerin yüzünü bile göremez.Şeker yerine mısır şurubunu dayarlar millete sonra da obezite,kanser vb. hastalıklsrın önü alınamaz.

  • Firuzabat iran saadet şiia muta22 Şubat 2018 09:34

    10 milyon kişi Mİ Mİ Mİ ? °•:O Nediyo bu ağam kafa nirde 10 milyonmu. Tamam olay belki mühim de meseleyi abartırsan insan aklu olayı dışlar seni de şutlar 10 mil yon ki şi peh peh

  • alp22 Şubat 2018 09:03

    BU MOLLA DA KENDİNİ NİMET SAYIYOR...AĞARDAN SATIYOR....

  • vatandas22 Şubat 2018 00:54

    DOGRU SÖYLEYENI DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR:DOGRUYU SÖYLEYENE BENIM MILLETIM HAIN DER:BIRILERI CIKIP DOGRULARI SÖYLEMESI GEREK:ANA MUHALEFET DIREKSIYONU OLMAYAN ARABA GIBI YALPALIYOR SAGA;SOLA;KÖRÜ KÖRÜNE GIDIYOR.ELINE KIM NE VERIRSE OKUYOR