E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'den Güney Afrika'ya uyarı---

S&P'den Güney Afrika'ya uyarı

S&P'den Güney Afrika'ya uyarı
20 Haziran 2017 - 15:49 borsagundem.com

S&P, merkez bankasının bağımsızlığına müdahale edilmemesi konusunda Güney Afrika'ya uyarıda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Güney Afrika'ya merkez bankasının bağımsızlığına müdahale etmesi durumunda ülkenin kredi notunun "çöp seviyesine" indirilebileceği uyarısında bulundu.

Güney Afrika Merkez Bankası konusunda yaşanan gerginlik bu hafta ülkenin anayasal olarak rüşvetle mücadele eden kurumunun, bankaya kur ve fiyat istikrarından daha çok ekonomik büyümeye yoğunlaşması çağrısı yapmasının ardından arttı.

S&P, not analisti Moritz Kraemer, "Para politikası esnekliğinin zayıflamaması için merkez bankasının faaliyet bağımsızlığının kritik önemde olduğunu düşünüyoruz. Bankanın bağımsızlığına yönelik değişikliklerin şiddetine bağlı olarak kredi notu konusunda atılacak bir adım söz konusu olabilir" dedi.

S&P, uluslararası piyasalarca saygı gören eski maliye bakanı Pravin Gordhan'ın görevden alınması sonrası nisan ayında ülkenin kredi notunu düşürmüştü. Güney Afrika'nın şu an BB+ kredi notu ve negatif görünümü bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)