E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P ve Fitch, Güney Afrika'nın notunu korudu---

S&P ve Fitch, Güney Afrika'nın notunu korudu

S&P ve Fitch, Güney Afrika'nın notunu korudu
03 Haziran 2017 - 01:51 borsagundem.com

S&P, Güney Afrika'nın yerli para cinsinden kredi notunu "BBB-" seviyesinde, yabancı para cinsinden notunu da "BB+" seviyesinde korudu. Fitch de, aynı ülkenin kredi notunun "BB+" seviyesinde korunduğunu duyurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Güney Afrika'ya dair kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika'nın yerli para cinsinden kredi notunun "BBB-" seviyesinde, yabancı para cinsinden notunun da "BB+" seviyesinde korunduğu, görünümünün de "negatif" olduğu bildirildi.

Ülkenin ekonomik büyüme hızının zayıf olduğu belirtilen açıklamada, bunun mali düzenlemeler ve ekonomik eşitsizliğin orta dönemde azaltılması için risk oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, Güney Afrika'da bu yıl siyasi risklerin yüksek kalmasının beklendiğine işaret edilerek, bunun yatırımcı ve tüketici güveni üzerinde beklenenin üzerinde baskı oluşturmasının tahmin edildiği aktarıldı.

Ayrıca, S&P açıklamasında, ülkenin tarım sektöründeki iyileşmeye dikkat çekilerek, geçen yıl yüzde 0,3 büyüyen ekonominin bu sene yüzde 1 ve 2017-2020 döneminde de yıllık ortalama yüzde 1,5 genişlemesinin öngörüldüğü bilgisine yer verildi.

S&P, 3 Nisan'da Güney Afrika'nın yerli ve yabancı para cinsinden notlarını düşürmüştü.

Fitch de kredi notunu korudu

Bir başka uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada ise Güney Afrika'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notlarının "BB+" seviyesinde korunduğu, görünümünün de "durağan" olduğu ifade edildi.

Güney Afrika'nın kredi notuyla ilgili düşük ekonomik büyümeye dikkati çeken Fitch, mart sonunda gerçekleşen yönetim kadrosundaki değişikliklerin mali düzenlemeleri ve özel sektör yatırımlarını olumsuz etkileyeceğine değindi.

Fitch, Güney Afrika ekonomisinin bu sene yüzde 1, gelecek yıl da yüzde 1,8 büyüme kaydetmesini öngörüyor.

Kuruluş, 7 Nisan'da Güney Afrika'nın yerli ve yabancı para cinsinden notlarını indirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)