E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P, üç ülkenin notlarını teyit etti---

S&P, üç ülkenin notlarını teyit etti

S&P, üç ülkenin notlarını teyit etti
21 Mayıs 2016 - 18:25 borsagundem.com

Standard & Poor's Hollanda, İsviçre ve Umman'ın kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Hollanda, İsviçre ve Umman'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunu teyit ederken, söz konusu ülkelerin not görünümünü "durağan" olarak açıkladı.

S&P'den yapılan açıklamada, Hollanda'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu "AAA" seviyesinde korunurken, not görünümünün "durağan" olduğu duyuruldu.

Açıklamada, Hollanda'nın şeffaf ve rekabetçi ekonomisine işaret edilirken, ülkenin ekonomik durumunun güçlü olduğu belirtildi.

S&P ayrıca, İsviçre'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "AAA" seviyesinde korunduğunu, not görünümünün ise "durağan" olduğunu bildirdi.

İsviçre'de rekabetin yüksek olduğunun vurgulandığı açıklamada, ülke ekonomisinin dış baskılara karşı direncine değinildi.

S&P, Umman'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunu "BBB-" seviyesinde korurken, not görünümünü de "durağan" olarak açıkladı.

Umman'ın durağan görünümüne dair yapılan açıklamada, 2016-2019 yıllarında ekonominin zayıflayabilme olasılığına dikkat çekilerek, bu tür risklere karşı ülkenin mali pozisyonunu koruyabileceği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)