E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSözlü yönlendirme para politikasının bir aracı---

Sözlü yönlendirme para politikasının bir aracı

Sözlü yönlendirme para politikasının bir aracı
14 Kasım 2017 - 15:14 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi, sözlü yönlendirmenin artık tam bir para politikası aracı haline geldiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Frankfurt'ta AMB konferansında, Fed Başkanı Janet Yellen, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda ile birlikte katıldığı bir konferansta, "Sözlü yönlendirme (forward guidance) artık, başka her şey gibi, tam bir para politikası aracı haline geldi" dedi.

Draghi, "AMB sözlü yönlendirmeyi kullanmaya başladığı zaman, amaç proaktif (önceden harekete geçme) değil, korumacı olmasıydı. Ve bunu başardı. O dönemde herkesin beklentilerinin ve herkesin değerlendirmesinin aksini başardı. O dönemde, miktarsal olarak ya da zaman bakımından iyi belirlenmemiş böylesine geniş bir sözlü yönlendirmenin, onu etkisiz kılacağı söyleniyordu" dedi.

Draghi, "Başarısı kanıtlanmış bir para politikası aracını neden bir kenara bırakalım ki" şeklinde konuştu.

AMB Başkanı, "Sözlü yönlendirmenin değişik kısımlarının (bir tarafta faiz ve diğer tarafta varlık alımları) sinerji içinde hareket edeceği ve böylelikle her birinin diğerinin etkisini çoğaltabileceği bir çerçeve formülle ettik" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)