E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSosyal medya dolandırıcılarına son uyarı---

Sosyal medya dolandırıcılarına son uyarı

Sosyal medya dolandırıcılarına son uyarı
12 Kasım 2016 - 10:54 borsagundem.com

Borsagundem.com’un ortaya çıkardığı büyük dolandırıcılık konusunda SPK yatırımcıları uyardı. Hisse pazarlayanlara ‘ceza’ yolda...

BORSAGUNDEM.COM
 
Borsagundem.com’un gündeme taşıdığı, sosyal medya üzerinden büyük borsa dolandırıcılığına son verecek flaş gelişme... Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Haftalık Bülteni’nde Borsagundem.com’un manşet haberinde yer alan Facebook ve Twitter’da kendilerini borsayı iyi bilen kişi gibi tanıtıp hisse pazarlayarak masum insanları tuzağa düşüren dolandırıcılar konusunda yatırımcılar uyarıldı.

SPK'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Sosyal medya hesapları üzerinden kendilerini “yatırım danışmanı” veya “piyasa uzmanı” gibi unvanlarla tanıtan şahıslarla ilgili yapılan duyuruda olayın suç olduğu, SPKn’nun “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107’nci maddesine aykırı olarak işlem gerçekleştirenler hakkında cezai işlemlerin yürütüleceği belirtildi. Büyük tuzak konusunda önemli bir çağrı da yapıldı: “Bahse konu anılan sosyal medya hesaplarına ve burada yer alan şahısların tavsiye ve telkinlerine yatırımcılar tarafından itibar edilmemesi hususu önemle duyurulur.”

BORSA GÜNDEM İSİM İSİM YAZDI

Borsagundem.com, son günlerde arka arkaya yaptığı özel haberlerle ünlü piyasa dolandırıcısı Ayhan Öztürk başta olmak üzere, tasarruf sahiplerinin alın terine göz dikenleri tek tek ortaya çıkarmış, sanal dünyanın borsa vurguncuları arasındaki çekişmeyi, dönen komisyonları ve pazarlanan hisseleri isim isim yazmıştı.

Sosyal medyanın borsa dolandırıcıları

İŞTE SPK’NIN HAFTALIK BÜLTENİ’NDE YER ALAN ÖNEMLİ DUYURU

SPK’nın dün yayınlanan Haftalık Bülteni’nde Kurulun 11/11/2016 tarih ve 31/1111 sayılı Kararı ile aşağıda yer alan duyurunun kamuoyuna yapılmasına karar verildiği belirtildi.

DUYURU: Kurulumuzca son dönemlerde yapılan incelemelerde, sosyal medya hesapları üzerinden kendilerini “yatırım danışmanı”, “piyasa uzmanı” gibi unvanlarla tanıtan, hisse senedi veya diğer piyasalara yönelik öngörüler paylaşan mesajların olduğu görülmektedir. Bu kişilerin kısa sürede yüksek getiri vaadiyle yatırımcılara tavsiye ve telkinlerde bulundukları anlaşılmaktadır. Söz konusu şahıslara ve bu hesaplarda yer alan tavsiye ve telkinlere itibar edilmemesi, yatırım danışmanlığı ve/veya portföy yönetim hizmeti alınmak isteniyorsa Kurulumuzdan yetki belgesi almış kuruluşların tercih edilmesi mağduriyet yaşanmaması açısından önem arz etmektedir. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 39’uncu maddesine göre; yatırım hizmetlerinin ve faaliyetlerinin düzenli uğraşı, ticari veya mesleki faaliyet olarak icra edilebilmesi için Kuruldan izin alınması zorunludur.
Kuruldan izin alınmadan icra edilen sermaye piyasası faaliyetinin yaptırımı ise, SPKn’nun 109’uncu maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenmiş olup; anılan maddede “…Sermaye piyasasında izinsiz olarak faaliyette bulunanlar iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar...” hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan, anılan sosyal medya hesapları aracılığıyla beraber hareket etmek suretiyle SPKn’nun “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107’nci maddesine aykırı olarak işlem gerçekleştirildiğinin Kurulumuzca tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında SPKn’nun 115’inci maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulması, SPKn’nun 101’inci maddesi kapsamında tedbir getirilmesi ve/veya SPKn’nun 104’üncü maddesi kapsamında ilgililer hakkında idari para cezası verilmesi mümkündür. Bu kapsamda, bahse konu anılan sosyal medya hesaplarına ve burada yer alan şahısların tavsiye ve telkinlerine yatırımcılar tarafından itibar edilmemesi hususu önemle duyurulur.

Sosyal medyada büyük tuzak

İŞTE TÜRKİYE’NİN 7 KASIM’DA BORSA GÜNDEM’DEN OKUDUĞU O MANŞET

Piyasa dolandırıcılarının yeni meskeni sosyal medya hesapları. Facebook ve twitter gibi çok sayıda kişiye erişme imkanı olan hesaplardan, kendilerini borsayı iyi bilen kişiler olarak tanıtarak masum insanları ağlarına düşürüyorlar. Bu işi başlatan isimlerin başında da Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduğu ve halen piyasa dolandırıcılığı suçundan yargılanan Ayhan Öztürk geliyor. Ar Tarım, Ericom, CLK Holding (Karkim) gibi halka açık şirketleri satın alan sonra da içlerini boşaltan Ayhan Öztürk, borsaya ve sermaye piyasalarına bugüne kadar en büyük zararı veren isimlerin başında yer alıyor.

ALKOL BAĞIMLISI AYHAN ÖZTÜRK

Bugün üçü de borsa kotundan atılan bu şirketler binlerce yatırımcıyı mağdur etti. Ayrıca Ali Kemal Tümer başta olmak üzere çevresindeki çok sayıda ismin hayatını karartan Ayhan Öztürk, iddialara göre alkol bağımlısı olmasına rağmen sosyal medya hesaplarında kendisini sufi olarak tanıtmakta. Beykoz'da yaşanan bir olay karakola taşınınca hakkında yakalama kararı olduğu ortaya çıkan Öztürk, dolandırıcılık suçundan 3 ay hapis yattı.

Piyasa dolandırıcısı Ayhan Öztürk 'ün son çırpınışı

ASKERLERİ BİLE DOLANDIRMIŞ

Öztürk'ün hapis yatmasının nedeni ise Ankara'da hisse alarak dolandırdığı rütbeli bir asker. Ayhan Öztürk'ün yetiştirdiği isimler arasında gösterilen ve onun izinden giden Selçuk Patlar'ın akrabası olan bir rütbeli asker parasını kurtarabilmek için Ayhan Öztürk'ten aldığı senetleri icra yoluyla tahsil etmeye çalışıyor. Öztürk, borcu kabullenip taksitlendirdikten sonra ödeyemeyince hapse giriyor.

Hapisten çıktıtan sonra Ulaş Turizm ve Oylum Gıda hisselerini Selçuk Patlar ve Eskişehir Buhara Cemaati'nin parasını yönetin Nazım Özdemir ile birlikte yaptığı ileri sürülen Ayhan Öztürk, borsa çevrelerinde 'Panda Ayhan' olarak tanınıyor.

BU EKİPLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Ulaş Turizm, Oylum Gıda'dan sonra Mega Polietilen (MEGAP) hissesi pazarlamaya başlayan Ayhan Öztürk'ün son olarak Haluk Bahadır, Desa Murat olarak bilinen Murat Kahraman, Selçuk Patlar ve Koca Kafa Erkan olarak tanınan Erkan Özcan ile birlikte hareket ettiği ileri sürülüyor. Bu ekibin komisyon karşılığında Megapol hissesi pazarladığı söyleniyor. Zaten, Ayhan Öztürk ve ekibi Facebook ve Twitter hesaplarından bunu deklare ediyor.

Dikkat! Hakan Kürklü Menba pazarlıyor

RODRİGO HİSSELERİNDE PAZARLAMA SÜRÜYOR

Ayhan Öztürk'ün yetiştirdiği bir isim olarak gösterilen Selçuk Patlar'ın asıl mesleği su tesisatçısı. Borsanın 'B' sini bilmeyen bir kişi olduğu söyleniyor. İlk başta çevresindeki isimlerin parasını kullanan Patlar, "Üstadım" dediği Ayhan Öztürk gibi facebook hesaplarından hisse pazarlıyor. Selçuk Patlar, Hüseyin Bektaş (Arap Hüseyin) ve Erkan Özcan'dan (Kocakafa Erkan) oluşan bu ekip kısa bir süre öncesine kadar Rodrigo Jeans hissesi pazarlıyordu. Patrondan 280 bin lira para aldıkları iddiasının kulislerde duyulmasından sonra Erkan Özcan ve Selçuk Patlar, yakın arkadaşları Hüseyin Bektaş'ı devre dışı bırakıyor. İddialara göre bu durumu kabullenemeyen Hüseyin Bektaş ise bu ikiliden 'patronu tanıştırma hizmeti' karşılığında 20 bin lira vermelerini talep ediyor. Karşı taraf bunu reddedince kavga başlıyor. Pazarlığın sonucu tam olarak bilinmiyor ancak Rodrigo hisselerinde komisyon karşılığında Hisse pazarlama işlemi tüm hızıyla sürüyor.

Ayhan Öztürk nasıl bir piyasa dolandırıcısı

Ayhan Öztürk nasıl suçüstü yakalandı? İşte SPK raporları

‘Kaçak’ Ayhan Öztürk nerede saklanıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asi13 Kasım 2016 17:36

    herkes biliyor ama kimse ellemiyor. al gülüm ver gülüm. borsanın geldiği yer yazık çok yazık

  • Haluk13 Kasım 2016 14:36

    Tam öğle yemeği yiyecektim yukardaki donlu adamı gördüm iştah falan kalmadı.mide ilacı almaya gidiyorum.sayın pala böyle resimleri +18 uyarısıyla vermeniz lazım.çocuklar için zararlı.tip te müsait buna

  • halil kurt13 Kasım 2016 11:39

    yesil butun hisselerin mubarek kadesler varr spk patron malı satacak envçççi.ç.........

  • Gardiyan bekleyen 13 Kasım 2016 10:43

    Dolandırıcı Ayhan Öztürk az kaldı yakında hapse gireceksin

  • Ahırda kamera13 Kasım 2016 02:56

    Müjdeli haber yakında....bu ve benzeri haberleri yakında göremeyeceksiniz...Alacaklar az kaldı .Sonrasında hapisteki fetöcüler gibi intihara teşebbüs olursa şaşırmam .Len panda sevimli bir hayvan sana panda denmez ayı desek o bile hakaret...Millete iftira edip fetöcü diye neler neler yazdınız yalan,dolan iftira hani leyn belge ???hani açıklıyordun?Oğlum sen öyle don ile hangi hayvan bakıcısına poz verdin???.yakında alacaklar seni merak etme

  • kemal12 Kasım 2016 22:56

    Ya anlamiyorum 1 tl lik kagidi almiyorsunuz kagit 5 tl y gidince aliyosunuz sonrada dolandirildim. Ya ne dolandirilmasi kendin risk almissin kaybetmissin. 5 tl den alip 10 tl ye satabilsen bu durumdada sen dolandirici oluyorsun bu mantikla. Sosyal medyada binlerce grup var surekli hisse tavsiyeleri.. borsayi bilmiyorsan fiyat deger bilmiyorsan dolandirildim demeyeceksin bence. Esek bilmedigi otu yerse basi agrir (atasözu) ytd.

  • kervansaray12 Kasım 2016 21:25

    bence c grubunda b geubuna gececek bir kac sirket var bilancolari mukemmel incelerseniz bulursunuz. isin yazmiyicam ama potansiyel 1/5 olacak diye dusunuyorum

  • Ayhanın yancısı12 Kasım 2016 19:08

    Bu ekipe dikkat etmek gerekir.çünkü çok kişinin canı yandı.en iyi çözüm mallarına tedbir dir

  • haydar12 Kasım 2016 13:21

    3572 tl ceza kesilir olur biter

  • kanma inanma12 Kasım 2016 13:08

    kanma inanma sende.ki abuk subuk c grubu alma. adam gibi kağıtlar al. teknosa bile düştü.kullum zarar:D yani bu adamlar deıl borsada kaybetmek var. bunu bil.

  • KILIÇ12 Kasım 2016 11:27

    AZILI VURGUNCU PATRONLARA DİKKAT EDİLMELİ ONLAR HAKKINDA HİÇ BİR İŞLEM YAPILMIYOR YADA KORUNUYOR OYSAKİ BORSAYI YATIRIMCIYA BIRAKTIRANLARDA O AZILI VURGUNCU PATRONLARDIR.