E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSoros'tan Davos'ta şoke eden sözler---

Soros'tan Davos'ta şoke eden sözler

Soros'tan Davos'ta şoke eden sözler
26 Ocak 2018 - 09:26 borsagundem.com

Macar asıllı iş adamı Soros, Davos Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Trump, Facebook, Google ve Bitcoin'i sert sözlerle eleştirdi.

Davos Zirvesi'nde konuşan George Soros, ABD Başkanı Trump, sosyal medya devleri ve kripto para Bitcoin ile ilgili uyarılarda bulundu.

Google ve Facebook'u "yöneticiler tarafından demokrasiye zarar vermek için manipüle edilen tekeller" olarak nitelendiren Macar asıllı iş adamı, iki dev şirket için, "Günleri sayılı" dedi.

“BITCOIN BALON”

Konuşmasında bir katılımcının kripto paralarla ilgili sorusunu da yanıtlayan milyarder yatırımcı, kripto paraların tipik balon niteliğinde olduğunu ve istikrarlı değer saklama aracı olmadıklarını söyledi.

Soros, "Diktatörlükler yükseldikçe, daha farklı bir sonuca ulaşacaksınız, çünkü bu ülkelerin yöneticileri Bitcoin'i yurt dışında sakladıkları bir kara gün parasına dönüştürecekler" dedi.

Bitcoin'in arkasındaki Blockchain teknolojisini olumlu bulan Soros, Açık Toplum Vakıfları'nda bu teknolojiyi göçmenlerin birbiriyle iletişime geçmesi ve paralarını güvenli bir şekilde tutmaları açısından kullandıklarını söyledi.

“TRUMP DÜNYAYA TEHDİT”

Soros, ABD Başkanı Donald Trump için ise "Dünyaya tehdit" derken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Rusya'yı bir mafya devleti gibi yönettiğini savundu.

Trump'ın ABD'yi uzun süre yönetemeyeceği tahmininde bulunan Soros, "Bu durumu 2020'de ya da daha önce sona erecek geçici bir şey olarak görüyorum" dedi.

Ancak AFP, Soros'un geçen yıl Davos'taki kehanetlerinin büyük oranda gerçekleşmediğine dikkat çekti. Ünlü iş adamı geçen yıl Trump'ın seçilmesi sonrasında ABD borsasındaki yükselişin sona ereceği tahmininde bulunmuş, Çin'in büyümesinin ise sürdürülebilir olmadığını söylemişti.

KRİPTO PARALARDA YATAY SEYİR

Yılın başlarında ciddi bir gerileme kaydeden kripto para birimlerinde bugünlerde daha yatay bir seyir izleniyor.

Bitstamp verilerine göre bu sabah TSİ 09:05 itibariyle Bitcoin yüzde 0,8 artışla 11 bin 346 dolardan işlem gördü. Benzer şekilde Litecoin ve Ethereum'da da sabah saatlerinde yatay bir seyir izlendi. Litecoin yüzde 0,2 artışla 179 dolardan, Ethereum ise yüzde 0,5 artışla 1.065 dolardan işlem gördü.

Ripple'da ise aşağı yönlü bir eğri söz konusu. Kripto parada yüzde 4 gerileme ile 1,26 dolardan işlem geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)