E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSomali'de otele baskın---

Somali'de otele baskın

Somali'de otele baskın
25 Haziran 2016 - 18:30 borsagundem.com

El Kaide bağlantılı Eş Şebab'ın etkin olduğu ülkede, başkentteki bir otele ilk önce intihar saldırısı düzenlendi. Saldırının ardından militanlar otelin içine girdi. En az 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Nasa-Hablod adlı otelde intihar saldırısı düzenlendi. Saldırganın otelin girişinde bomba yüklü aracı patlatmasının ardından ikinci bir patlama duyuldu. Ardından silahlı kişiler içeri akın etti.


Habertürk'ün haberine göre, bir polis yetkilisi otelin dışında en az dört cansız bedenin görüldüğünü aktardı. Reuters haber ajansı ise, saldırıda en az 7 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını aktarıyor.

Bir görgü tanığı, militanların oteldeki konuklara rastgele ateş açtığını söyledi: "Gördükleri herkesi vuruyorlardı. Ben arka kapıdan kaçtım."

Polisin verdiği bilgiye göre El Kaide bağlantılı Eş Şebab militanları olduğundan şüphelenilen kişiler halen içerde ve çatışmalar sürüyor.

Ölü veya yaralı sayısıyla ilgili detay verilmezken, örgütten de herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Eş Şebab'ın ülkede sık sık saldırılar düzenlediği biliniyor.

Reuters'a konuşan bir yetkili, "İntihar bombasıyla başladılar daha sonra içeri girdiler. Şuan içerdeler ve şiddetli çatışmalar sürüyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)