E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSokak olaylarına rağmen SP500 yükseliyor---

Sokak olaylarına rağmen SP500 yükseliyor

Sokak olaylarına rağmen SP500 yükseliyor
26 Kasım 2014 - 09:59 borsagundem.com

Amerika'da jüri kararının ardından başlayan olaylara rağmen SP500 yükselmeye devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin Ferguson kentinde 9 Ağustos’ta Michael Brown (18) isimli silahsız bir siyahi genci öldüren beyaz polis memuru Darren Wilson’ın ön jüri tarafından suçsuz bulunmasının ardından kentte protesto gösterili yapılmaya başlanmıştı. Gösteriler kısa sürede diğer şehirlere yayılmış ve başta Obama olmak üzere pek çok yetkili sükunet çağrısı yapmıştı.

Jürinin kararının ardından Amerika ve Kanada’da toplam 37 şehirde protesto gösterileri yapılmıştı. Olayların devam etmesi sebebiyle Missouri hükümet yetkilisi iki gündür devam eden gösterilerin ardından 2.200 milli muhafızı bölgeye göndereceğini açıkladı. 

Financial Times’ın verdiği bilgiye göre öldürülen gencin ailesinin avukatı dün yaptığı açıklamada cinayetin daha bir daha araştırılması gerektiğini ve jürinin almış olduğu kararın adil olmadığını belirtti. Olaylarla ilgili olarak açılan #FergusonDecision hashtagiyle twitterda 4 milyona yakın tweet atıldı.

Ancak sivil yaşamı etkileyen olaylar Amerika borsalarını pek etkilemiş görünmüyor. Marketwatch’ın paylaştığı verilere göre SP500’deki 116 şirket hissesi son iki günde 52 haftanın en yükseğinde. Sene başından beri yüzde 12 yükselen SP500 endeksi pazartesi günü tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış ve 2.071 puana varmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM26 Kasım 2014 11:48

    Yeryüzünün her yerinde masum azınlıklar SAHİPSİZDİR.Zulüm yapan çoğunluğa LANET OLSUN.