Ana SayfaPiyasaSoda Sanayi ve Alkim Kağıt sorusu---

Soda Sanayi ve Alkim Kağıt sorusu

1 / 2
Soda Sanayi ve Alkim Kağıt sorusu
31 Ağustos 2015 - 10:16 www.borsagundem.com

ÇIKIŞ POTANSİYELİNİ KORUYOR

SORU-
Soda Sanayii ne olur? Maliyeti 6.35 beklemeli miyim? Teşekkürler...

Gülşen Oğuz

CEVAP-Soda Sanayii, uzun vadede sürekli yükselen hisselerden birisi. Son olarak 2013 yılında gerçekleştirdiği atakla birlikte çıkış kanalı içindeki hareketi sürdürmekte. Gerçekleşen çıkışla birlikte düzeltilmiş verilere göre 21 Nisan 2015 günü en yüksek 5,42 TL’yi gördü. Şimdilerde ise zirvedeki düzeltme hareketine bağlı yatay hareket devam ediyor. Hisse 28 Ağustos 2015 günü kapanışını 4,60 TL’den gerçekleştirdi.

Soda Sanayii, düzenli temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında yüzde 11,93 oranında nakit temettü dağıttı. Geçtiğimiz temmuz ayında da bedelsiz sermaye artırımına gitti. Bu nedenle şirketin gerçekleştirdiği her kâr dağıtımı ya da  sermaye artırımı sırasında fiyatta da ayarlamaya gidilmesi gerekiyor.

Bir hissenin fiyatında ayarlama maliyetlerdeki ayarlamayı da beraberinde getirir. Bu anlamıyla yatırımcıların maliyetlerini şirketteki gelişmelere bağlı olarak düzeltilmesi şart. Hesaplamada zorlanılması halinde veri yayın kuruluşlarının hesaplamaları doğrudan yaparak fiyatları geriye dönük işlediklerini hatırlatmak isteriz. Bu itibarla bir hissenin alım tarihinin bilinmesi halinde maliyet fiyatın artık bu tarihteki düzeltilmiş rakama denk gelecektir. Düzeltilmiş verilere göre Soda Sanayii’nin en yüksek fiyat seviyesi geçtiğimiz nisan ayında test edilen 5,42 TL’ye denk geliyor. Bu anlamıyla okurumuzun maliyetini, düzeltilmiş verilere göre tespit etmesi daha doğru sonuca ulaşabilmesi açısından yerinde olacaktır.

Soda Sanayi sürekli kârını artırıyor olması itibariyle yatırımcıların talep ettiği bir hisse konumunda bulunuyor. Şirketin karındaki istikrarlı artış 2010 yılından bu yana sürüyor. Son açıklanan altı aylık bilançosunda da artış devam ediyor. Kârdaki artış hissenin fiyat kazanç oranının makul seviyede kalmasına da imkan sağlıyor. Zira son dört çeyrek bilançosuna göre fiyat kazanç oranı 6,90 seviyesinde bulunuyor.

Veriler hissenin halen yükselme potansiyelini koruduğunu gösteriyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muharrem31 Ağustos 2015 11:11

    borsa gündem olarak ulusoy un da dönen dolaplarıda ögrenseniz arz fitını 315 hiç görmeyen hisse olarak tarihe geçti