E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSocGen'den TL'ye karşı tavsiye---

SocGen'den TL'ye karşı tavsiye

SocGen'den TL'ye karşı tavsiye
22 Mayıs 2018 - 09:17 borsagundem.com

Societe Generale Türk Lirası'na karşı Güney Afrika Randı tavsiye etti

Societe Generale stratejisti Phoenix Kalen gelişen ülke piyasalarında dolar fonlama baskısı ile fiyatlamalar değişirken Güney Afrika randının liradan daha iyi performans gösterebileceğini belirtti. 

Kalen raporunda şu değerlendirmeleri yaptı: "Türkiye’de negatif gelişmelere (siyasi müdahale, yükselen TÜFE ve enflasyon beklentilerinde sert bozulma) karşı agresif adımların atılmaması liradaki düşüşü hızlandırabilir. Güney Afrika Merkez Bankası Mart’tan bu yana küresel makro koşullarının zorlaşmasıyla birlikte bu hafta muhtemelen daha şahin bir duruş belirleyecek. Türkiye genel seçimler yaklaşırken önündeki mayın tarlasında yol almak zorundayken Güney Afrika büyük ölçüde siyasal ve ekonomi politikası ikilemini çözdü."

Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 17 değer kaybederken, Güney Afrika randı ise yüzde 1,4 prim yaptı. (Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim22 Mayıs 2018 12:53

    Küresel güç zamanı geldiği anda istediği ülkenin ekonomisiyle çeşitli enstürümanlar yoluyla oynayabiliyor.Finansal oyunlar adeta matrix gibi.

  • Kamil22 Mayıs 2018 12:48

    İşte huzur,evde huzur ve en önemlisi Ülkede huzur. Enflasyon almış başını gidiyor, kur çıldırdı , cepteki para eridi , seçim vaadleri şimdiden kadük oldu, Suriyeliler başa bela, terör devam, güneyimiz kaynıyor, abd,fransa oralarda teskere bırakıyor, bizden çıt yok. Varsa yoksa seçim, ne hırsmış ya

  • Emekli vatandaş22 Mayıs 2018 12:04

    İnanamıyorum. Güney Afrika gibi çok geri bir ülke bile Türkiye'den daha iyi durumda diye rapor çıkıyor? Bunun sorumlusu tabi ki 16 yıldır ülkeyi tek başına iktidar olarak yöneten akp ve Erdoğan'dır. Seçimde bunu hesabını soracağız.

  • ......22 Mayıs 2018 14:38

    tamam

  • Hakan22 Mayıs 2018 14:10

    Güney afrikada bizim gibi herkezin altında dış borçla alınmış milyonluk arabalar yok deli giib ihtiyacı olmadığı halde tüketim yok kısacası değerli arkadaşım güney afrika bizim kadar kapitalizmin köle değiller

  • fafa22 Mayıs 2018 10:04

    Türkiye'deki başı boşluk yabancıyı olumsuz yönde harekete geçirdi;sürekli aleyhimize gelişen açıklamalar yapıyorlar. Siyasi müdahale diyorlar,yetkililerimiz işi ehline emanet eder susarsa ortalık biraz sakinleşebilir.Kim konuşursa döviz zıplıyor.