E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSocGen'den TCMB için kritik uyarı---

SocGen'den TCMB için kritik uyarı

SocGen'den TCMB için kritik uyarı
17 Mayıs 2018 - 16:36 borsagundem.com

Societe Generale Gelişen Piyasalar Direktörü Phoenix Kalen Bloomberg HT'ye TCMB'nin keskin faiz artışı yapması gerektiğini söyledi

Bloomberg HT'deki Piyasa Hattı programında beklentilerini paylaşan Phoenix Kalen Türk Lirası'nın diğer gelişen piyasa para birimlerine paralel olarak değer kaybettiğini, ancak siyasi gelişmelere bağlı olarak TL'deki değer kaybının daha sert olduğunu ifade etti.

Merkez Bankası'nın şu an baskı altında olduğunu kaydeden Kalen Merkez Bankası'nın 'keskin bir faiz artışına' gitmesi gerektiğini belirtti.

Kalen "Cumhurbaşkanı Erdoğan daha fazla faiz artışı istemediğine dair mesajlar verirken bir yandan Merkez Bankası piyasaları sakinleştirmeye çalışıyor, eğer Merkez Bankası taahhütlerini yerine getirirse TCMB'den oldukça keskin bir faiz artışı görmeliyiz." diye konuştu.

"TÜRKİYE EN KIRILGANLAR ARASINDA"

ABD dolarındaki güçlenmenin ve 10 yıllık tahvil faizlerinin artmasının gelişen piyasa para birimlerini olumsuz etkilediğini kaydeden Kalen "En kırılgan gelişen piyasalar ciddi dışsal dengesizlikleri olanlar, mali politikada tersine gidenler, cari açık dengesinde negatifte olanlar olacak. Bu anlamda Arjantin, Türkiye, Güney Afrika en kırılgan piyasalar olarak karşımıza çıkıyor" değerlendirmesini yaptı .

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego17 Mayıs 2018 21:57

    Ulan Ecevit’e yazar kasa fırlatılmıştı. Bunun 10 da biri olmamıştı ekonomide. Bunlara ne fırlatılır bilmiyorum. Resmen ekonomik olarak uçuruma sürükleniyoruz. O bir halttan anlamayan dalkavuk jöleli neredesin haydi kurtar bizi bu sarmaldan. Ağzından köpükler çıkıyordu dolar aşağı gelecek diye millete b.....k atıyordun.

  • KILIÇ17 Mayıs 2018 20:41

    ALENEN YAZIYORUM EKENOMİ ZOR DURUMDAYSA EKENOMİYİ YÖNETENLER İSTİFA ETMELİ SAYIN ZEYBEKÇİ ÇOK BAŞARISIZ ,CEMİL ERTEN ÇOK BAŞARISIZ YİGİT BULUT ÇOK BAŞARISIZ BU KİŞİLERİ EKENOMİDEN EL ÇEKMELİ.MERKEZ BANKASINI DİGER KURUMLARDA TEDBİR ALMALIYKEN SPK MIZ YÜZÜNDEN YATIRIMCI KALMADI ARACI KURMLAR KİLİT VURDU HİSSELER KURUŞLUK OLDUYSA YATIRIMCI KAÇIYORSA SORUMLUSU SPK DIR HESAP SORULMALI.

  • Ahmet bir 17 Mayıs 2018 18:29

    Reis sözünde dur faiz haram artırma ben dolar 5 olsun oyu san verccemmm ha gay ret

  • Borsacı17 Mayıs 2018 17:56

    Merkezin eli kolu bağlı bi hareket yapamaz

  • tarik17 Mayıs 2018 17:33

    akil veren cok bu ülkeyi AKP rahmetli ecevitin batirmasiyla devraldi ne cabuk unutulmus..?

  • Çomar Ahırına Dön17 Mayıs 2018 18:24

    Dervişin üstüne aldılar onun kaymağını yediler bitti zaten.Rant rant rant başka ne koydular memlekete olanı sattılar.Babamın mirasını satıp yesem benide dışardan gören iyi sanır para bitince görüşeceğiz.

  • ONUR17 Mayıs 2018 17:06

    16 yılda ülkeyi üretemeyen tüketen ülkeler arasına soktular. köprü yol yapmışlarmış. onuda yabancı yaptı uyanın artık.

  • borzacı17 Mayıs 2018 17:02

    iyiki dolar almışım 2004 den inanmadım paramın değerini korudum

  • Levent Eraydın17 Mayıs 2018 17:02

    Çok yazık ülkemizi ne hale getirdi akp :( 16 yıldır sanki ülkeyi başka parti yönetiyor? Hala da ekranlarda şunu yaptık, bunu yaptık, seçimden sonra şunları yapacağız deyip duruyorlar. Yahu 16 senedir yapamadığınızı budan sonra nasıl yapacaksınız :(

  • Okie Dokie17 Mayıs 2018 16:56

    TCMB başkanı gerekli faiz artışını yapamaz değil yapmaz. Çünkü hem enflasyon hem döviz hem de faizin yukarı gitmesi isteniyor dış güçler tarafından. Böylelikle türkiye ekonomik olarak çökertilecek.

  • H. BAKİ YÜKSEL17 Mayıs 2018 16:55

    faiz artışı dövizin ateşini söndürmez daha da artırır