E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSocGen'den kritik dolar tahmini---

SocGen'den kritik dolar tahmini

SocGen'den kritik dolar tahmini
12 Mart 2018 - 11:48 borsagundem.com

Societe Generale Gelişen Piyasalar Direktörü Phoenix Kalen'den dolar ve piyasa yorumu

Societe Generale Gelişen Piyasalar Direktörü Phoenix Kalen Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı.

Bugünkü cari açık verisini değerlendiren Kalen geçmişe bakıldığında Türkiye'nin cari açığını finanse edebildiğini hatırlattı ve cari açığın finanse edilmesi konusunda hala iyimser olduklarını söyledi.

Fed'den bu sene hala 4 değil, 3 faiz artışı beklediklerini belirten Kalen "Piyasa fazla aceleci. Şu anda ABD'de ve global piyasalarda olumlu ortam var. Para politikasında normalleşme kademeli olacaktır." dedi. Kalen bu kademeli normalleşmenin Türkiye gibi ülkelere daha fazla zaman tanıyacağını söyledi.

"MOODY'S KARARININ İÇERİĞİ ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Moody's'in Türkiye'nin geçen haftaki not indirimini değerlendiren Kalen bu indirimin piyasada çok etkisi olmayacağını ifade etti. Uzman "zamanlaması beklenmedik olsa da kararın içeriği şaşırtıcı değildi. Kredi notunun zaten yatırım yapılabilir seviyenin altında olmasından dolayı yatırımcılar ve genel borçlanma maliyetinde etkisi olacağını düşünmüyorum" yorumunu yaptı.

Dolar/TL beklentilerini de paylaşan Kalen kurun yıl ortasında 3.92'ye, yıl sonunda 4'e yükselebileceğini ifade etti. Kalen ABD'de hızlı normalleşme, yüksek enflasyon veya güçlü ücret artışı olmasının ise TL varlıklar üzerinde baskı yapacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)