E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSocGen: Fed faiz artırımlarına ara verebilir---

SocGen: Fed faiz artırımlarına ara verebilir

SocGen: Fed faiz artırımlarına ara verebilir
27 Kasım 2018 - 11:23 borsagundem.com

Societe Generale stratejistlerine göre Fed, 2019'un ikinci yarısında faiz artırımlarına ara verebilir

Aralarında Subadra Rajappa'nın da bulunduğu Societe Generale stratejistlerinin müşteri notunda Fed'in Aralık ayında gidebileceği “Kesin olmaktan uzak” faiz artırımının ardından 2019'un ilk yarısında iki kez daha faiz artırabileceği ve sonra yılın kalanında verebileceği belirtildi.

Notta, Fed yetkililerin faiz artırımlarını duraklatmasıyla ilgili olarak ABD'de etkisi azalan mali teşvik ve ılımlılaşan büyüme/enflasyon işaret edildi.

Merkez bankasının 2019'un ilk yarısından sonra faiz artırımlarında zorlanabileceği ifade edilen notta, “2019 büyük bir ihtimalle bizi faiz artırımı döngüsünün sonuna bir adım daha yaklaştıracak.” dendi ve ABD ekonomisinin muhtemelen 2020'nin ilk yarısında resesyona gireceğinin altı çizildi.

İstihdamın 2019'da iyileşmesiyle birlikte yükselen ücretlerin şirket kar marjlarını baskılayacağı ve ekonominin hız kesmesine neden olacağını ifade eden SocGen stratejistleri “Daha temkinli ve veriye bağlı Fed'in” 2019'da yüzde 3'lük nihai fonlama faizine ulaşmasının ardından artırımları durdurmasını bekliyor.

SocGen'e göre ABD 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, güçlü temel göstergelerin, daha fazla tahvil arzının ve daha fazla açığın etkisiyle 2019 ortasına kadar yüzde 3.50 seviyesine ulaşacak.

Getiri eğrisinin gelecek yıllarda tersine dönmesinin mümkün olmadığını düşünen stratejistler buna karşın 2 ile 10 yıllıklar ve 5 ile 30 yıllıklar arasındaki faiz farkının 0 baz puana yaklaşacağını düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)