E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSOCAR Türkiye'den PETKİM açıklaması---

SOCAR Türkiye'den PETKİM açıklaması

SOCAR Türkiye'den PETKİM açıklaması
28 Temmuz 2016 - 15:34 borsagundem.com

SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, iştiraklerinde yeniden yapılanma sürecine girdiklerini söyledi

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin (PETKİM) üst yönetimindeki görev değişimine ilişkin olarak, "SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecek. Biz tüm enerjimizle Türkiye’nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz." ifadesini kullandı.

SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, yaptığı yazılı açıklamada, şirketlerinin yaptığı 18 milyar dolarlık yatırım ve yaratmış olduğu 40 binden fazla istihdamla Türkiye'nin en büyük dış yatırım yapan kuruluşu olduğunu vurguladı.

SOCAR Türkiye'nin operasyonlarını yeniden şekillendirdiklerini belirten Aliyev, şunları kaydetti:

"Biz tüm enerjimizle Türkiye’nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz. Bu doğrultuda, ilerleyen günlerde duyuracağımız belirli yatırımlara ek olarak organizasyonel bir takım değişikliklere gittik ve 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinde uluslararası yapımızı pekiştirecek bir model tasarladık. 'C-Level' bir yetkilendirme ile bu dev yatırımları daha efektif hale getireceğiz, projelerimizi hızlandıracağız ve karar alma, uygulama süreçlerindeki verimliliği artıracağız."

Aliyev, PETKİM'in şirketleri için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, yeniden yapılanma kapsamında SOCAR Türkiye’nin farklı departmanlarında bulunan dört çalışanın görevlerinden ayrıldığını bildirdi.

Aliyev, şu değerlendirmelerde bulundu:

"SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecek. Bu çerçevede, Sadettin Korkut 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla görevini yeni Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov’a devretmiştir. Petkim’i daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan tepeden aşağıya yeniden yapılanma kapsamında, farklı departmanlarda görev yapan 27 çalışanımızın iş akdi, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmiştir. Gelişmeleri, gerçeklerle bağdaşmayan bilgilerle sunmak, paydaşlarımızın yanı sıra çalışanlarımıza da zarar veriyor."

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, dün akşam saatlerinde kurum çalışanlarına gönderdiği bir veda mesajıyla istifasını duyurmuş, ardından Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla İzmir'deki evinde gözaltına alınmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)