E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'nin,Türk ekonomisi için raporu---

S&P'nin,Türk ekonomisi için raporu

S&P'nin,Türk ekonomisi için raporu
26 Mayıs 2016 - 12:29 borsagundem.com

S&P: Türkiye ekonomisinde tüketiciler tekrar güçlendi

S&P Global Ratings'in bugün yayınlanan Türk ekonomisi ile ilgili bir araştırma raporunda, tüketicilerin tekrar güç kazanmasına karşın, sermaye harcamaları ve ihracatın cansız olduğu belirtildi.

Düşük petrol fiyatları ve geniş mületici nüfusu harcamalarının, özel tüketimin güç kazanmasını desteklediği belirtilen raporda, iki parlamento seçiminin belirsizliği. TL'deki hızlı değer kaybı ve jeopolitik/güvenlik endişeleirne rağmen hane halkı harcamalarının 2015 yılında % 4.5 oranında
arttığına dikkat çekiliyor.

S&P, tüketici talebinin; iç ve dış olumsuz gelişmeler ile zayıf sermaye harcamaları ve ihracata karşı direnç sağladığını vurguluyor. Düşük iş dünyası güveni, daralan ihracat ve düşen turizm gelirlerinin oluşturduğu ortamda özel yatırımların 2015 yılında sadece ılımlı bir büyüme sağladığını belirten
kuruluş, bu trendlerin 2016 yılında da sürmesini bekliyor.

S&P, asgari ücretteki % 30 artış, Türkiye'ye gelen mültecilerin ek  harcamaları ve hala göreceli olarak düşük petrol fiyatlarının tüketici talebini desteklemeye devam etmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)