E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSiyasilerin gündemi Arakan'daki Müslüman katliamı---

Siyasilerin gündemi Arakan'daki Müslüman katliamı

Siyasilerin gündemi Arakan'daki Müslüman katliamı
02 Eylül 2017 - 14:31 borsagundem.com

Kurban Bayramı dolayısıyla CHP heyeti, AK Parti'yi ziyaret etti. Görüşmenin gündeminde Myanmar'da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliam ön plana çıktı

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet ziyaret etti. AK Parti'de CHP heyetini Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve beraberindeki heyet karşıladı.

Gök, yaptığı konuşmada, bayramların herkesin birbirine olan sevgi ve saygısını geliştirmesi bakımından İslam aleminin en güzel geleneklerinden olduğunu belirtti.

Bu bayram da İslam aleminin buruk bir bayram yaptığını ifade eden Gök, "Myanmar'da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliam hepimizi büyük bir üzüntüye boğdu. Bu katliam ve acılar bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Buna kimsenin seyirci kalmaması gerekir. Bütün uluslararası kuruluşların başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere herkesin çok acil hassasiyetle bir tavır alması gerekiyor. Bu katliam, aslında bütün dünyada barış ve adaletin gölgelediği bir sürecin yaşanmasına göz kırpıyor. Bir an önce uluslararası kuruluşların da bu konuda devreye girmesi bizim başlıca temenni ve talebimizdir." diye konuştu.

"Arakan bölgesinde binlerce Müslüman katledilmekte"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan ise Gök ve heyeti başta olmak üzere tüm CHP'lilerin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Ülkede sıkıntıların yaşanmadığı, kazaların olmadığı bayramlara ulaşma temennisinde bulunan Karacan, "Arakan bölgesinde Müslümanlara zulüm yapılmakta, binlerce Müslüman katledilmekte. Başta BM olmak üzere tüm Avrupa da dahil herkes sağır, dilsiz ve kör. Buradaki en büyük sıkıntımız 2 milyara yakın nüfusu olan İslam ülkelerinin yan yana gelememesi. Sayın Cumhurbaşkanımız, gerekli girişimlerde bulundu ama maalesef bir şekilde hala Arakan'da Müslümanlara yapılan katliam devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Pınar Doğan Aksoy, Gençlik Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Selman Özboyacı'dan oluşan AK Parti heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla CHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Gündoğdu ve beraberindekileri, CHP Genel Sekreteri Sındır, Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'ten oluşan heyet karşıladı.

AK Parti heyetine "hoş geldiniz" diyen Sındır, bayramların sevgi, barış ve kardeşlik duygularının öne çıkartılması gerektiği günler olduğunu belirtti.

AK Parti heyetinden MHP'ye ziyaret

AK Parti Ankara Milletvekili Alparslan ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyaret etti.

AK Parti heyetini, MHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ankara Milletvekili Mustafa Mit karşıladı.

Alparslan, ziyarette yaptığı konuşmada, Alparslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kör Niko'nun meyhanesi" tartışmasının sosyal medyada yer aldığını belirterek, "Hem mekan hem plak olarak da ifade edilse aslında orada bu ülkenin bir ana muhalefet partisinin bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek bir tavır içinde bulunmasının şiddetini ve bir anlamda ne kadar uygunsuzluğunu ifade edebilmesi anlamında da çok isabetli bir söylem. Manşet ve hafızalarda yer bırakan bir söylem oldu." diye konuştu.

Mevlüt Karakaya ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Doğru yani kimseye bu memlekette 'içki içmeyin' diyemezsiniz ama her zaman bir yeri vardır, o sizin kişisel sizin tercihiniz. Bilmiyorum basında, medyada yer aldı. Ne kadar doğru. Bazen bazı şeyler çarpıtılabiliyor, yanlış haberler, yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Doğruysa sonuçta şehitlik kavramı değer verdiğimiz kutsal bir kavram. O değer ve kutsallığı da inançlarımızdan kaynaklanıyor. Şimdi öyle bir konuda, öyle bir mekanda uhreviyetin çok yüksek seviyelerde olduğu veya hissedildiği o mekanlara bu tür davranışlar, dinen yasaklanmış olan veya günah sayılan bu tür faaliyetlerin icrası doğal olarak insanları üzüyor. Değerlerine bir saygısızlık olarak algılanmasına neden oluyor.

CHP, DSP ve Saadet Partisi'nden HDP'ye ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Saadet Becerikli başkanlığındaki heyet, bayram ziyareti için genel merkeze gelen CHP, DSP ve Saadet Partisi temsilcilerini ağırladı.

Bu arada, AK Parti, CHP, MHP, HDP, BBP, HÜDA-PAR, Vatan Partisi, DP ve DSP yöneticileri de Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar görüşmelerin gündemini oluşturdu.

Saadet Partili yöneticiler, hükümetin Arakanlı Müslümanlara yapacağı girişimi desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi'ne ziyaretler

Kurban Bayramı dolayısıyla Büyük Birlik Partisi'ne, sırasıyla Saadet Partisi, MHP, DSP, Demokrat Parti, AK Parti ve CHP heyetleri ziyarete geldi.

Ziyaretlerdeki ana konuyu Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliam oluşturdu.

CHP'den MHP'ye ziyaret

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama ilişkin, "Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere dünyadaki bütün uluslararası kuruluşların, herkesin elini taşın altına koyarak bu dramı önlemesi, seyirci kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Gönlümüzün, aklımızın Arakan Müslümanlarının yanında olduğunu ifade etmek istiyoruz." dedi.

CHP heyetini, MHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ankara Milletvekili Mustafa Mit karşıladı.

Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da Myanmar'da yaşananlara değinerek, "Temennimiz, son derece ilkel, vahşi duygularla yapılan bu tür şeylerin bir an önce son bulması." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)