E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSiyasi riskler Türkiye'de performansı baltalayabilir---

Siyasi riskler Türkiye'de performansı baltalayabilir

Siyasi riskler Türkiye'de performansı baltalayabilir
19 Ocak 2017 - 14:08 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de siyasi risklerin ekonomik performansı baltalayabileceğini duyurdu

Fitch Ratings, Türkiye'de siyasi risklerin ekonomik performansı ve bankaların varlık kalitesini baltalayabileceğini söyledi.
Frankfurt'ta düzenlenen toplantıda gelişmekte olan ekonomiler için değerlendirmelerde bulunan Fitch, gelişmekte olan banka negatif görünümlerinin finansal krizin tepe yaptığı dönem ile neredeyse aynı olduğunu belirtti. Fitch, Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan ve Kolombiya'nın negatif görünümlerinin bankalar için risk oluşturduğunu vurguladı.
Toplantıda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmede de bulunan Fitch yetkilileri, "Siyasi riskler ekonomik performansı ve bankaların varlık kalitelerini baltalayabilir. Türk bankaları dış fonlamaya oldukça fazla bağımlılar" dedi.

27 Ocak'ta Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesini duyuracak olan Fitch Twitter üzerinden yaptığı yorumlarda Türkiye ile ilgili şunları söyledi:
*Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan, Kolombiya ülkelerindeki negatif görünümler bankalar üzerindeki aşağı yönlü risklere katkıda bulunuyor
*BBB kredi notu ve negatif görünümle değerlendirilen Türkiye'de mevduatlar sabit, el koyulan şirketler nedeniyle maruz kalınan kredi riski minimal düzeyde, yurtdışından fonlamaya erişim korunuyor
*Türkiye: Politik riskler ekonomik performansı ve bankaların aktif kalitesini zayıflatabilir.
*Türk bankaları yabancı fonlamaya yüksek düzeyde bağımlı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali19 Ocak 2017 17:35

    Biz bu avrupalılara hiç guvenmeyızde neden hala Avrupa Birliği Bakanlığımız var anlamış değilim

  • alp19 Ocak 2017 15:23

    HADİ ORADAN,,, HEP AYNI ZIRVA ..DAHA KUVVETLİ HALK İTDİDARI GELECEK DAHA İYİ OLACAK DİYECEKKEN NE DİYOR ...HEPSİNİN ARKASINDA MALUM..

  • Vatandaş19 Ocak 2017 14:14

    Senelerdir hep aynı muhabbet. Siyasi risk siyasi risk.. bırakın bu işleri kardeşim. Türkiye Cumhuriyeti'ni baltalamaya çalışanlar sizin gibi kuruluşlar... biliniz ki BAŞARAMAYACAKSINIZ !