E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSiyasi kriz sonrası hasar kontrolü---

Siyasi kriz sonrası hasar kontrolü

Siyasi kriz sonrası hasar kontrolü
06 Mayıs 2016 - 09:42 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Ak Parti’de genel başkan değişiminin piyasalarda yol açtığı şok dalga korktuğumuzdan daha hafif atlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerce yapılan “genel seçimler zamanında yapılacak” açıklamaları Türkiye’nin yeniden bir seçim sarmalına girmesinden korkan piyasaları kısmen rahatlattı. Ancak sütten ağzı yanan yatırımcılar bir süre yoğurdu üfleyerek yiyeceklerdir.
Siyaset cephesinde belirsizlik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Mayıs’ta yapılacak kongrede genel başkan ve başbakan olarak kimi işaret edecek. Bakanlar kurulunda değişikliğe gidilecek mi? Ekonomi yönetiminin başında piyasaların saygı duyduğu bir isim olan Mehmet Şimşek devam edecek mi? İzlenecek ekonomi politikalarında revizyon yapılacak mı? Risk priminin azalması için bu soruların bir an önce cevaplanması lazım.

Morgan Stanley: Türkiye'de siyasi risk geri geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği kişi tarafından kurulacak yeni hükümetin temel önceliği Türkiye’yi başkanlık sistemine taşımak olacak. Ama izlenecek yol konusunda belirsizlik devam ediyor. Bunun için hükümetin önünde iki seçenek var: (i) Meclisten konuyu halk oylamasına götürecek destek sağlamaya çalışmak; (ii) erken seçime giderek doğrudan halktan destek istemek. Ak Parti yönetimi hangi yolu izleyeceğine “dokunulmazlığın kaldırılması”, “MHP’de olağanüstü kurulun toplanması”, “kamuoyu anketlerinin seyri” gibi gelişmelere bakarak karar verecek. Bizim endişemiz “başkanlık sistemine odaklanan” ekonomi yönetiminin ekonomiyi geri plana itmesi ve Türkiye’nin ivedilikle ihtiyaç duyduğu yapısal reformları ötelemeye devam etmesi.
Piyasalarda satışlar devam eder mi? Politika cephesindeki belirsizliğin devam etmesinin orta vadede Türkiye’nin risk primini artıracağına inanıyoruz. Ancak ilk şoku atlatan piyasalar kısa vadede küresel risk iştahına paralel hareket edecekler. Bu anlamda bugün açıklanacak “ABD tarım dışı istihdam” verisi özel önem taşıyor. 200,000’in üzerinde tarım dışı istihdam ve %0,3’ün üzerinde aylık ücret artışı piyasaları vurabilir.

Elinde dolar olan siyasi krizi fırsata çevirdi

Şirket tarafında beklentilerin üzerinde net kar açıklayan Tekfen Holding ve Bimaş’ın ve faaliyet karı beklentileri aşan Çimsa hisselerinin olumlu ayrışmasını bekliyoruz. Öte yandan, dizel ve jet yakıtı marjlarındaki düşüş sebebiyle tahminlerden kötü faaliyet karı ve net kar açıklayan Tüpraş hisselerinde bugün endeksin altında bir performans bekliyoruz. Aygaz ‘da Tüpraş’ın katkısındaki düşüş kısmen beklentilerin üzerinde gelen faaliyet karlılığı ile telafi edilmiş. Vakıfbank’da ise ilk çeyrek karı beklentilere paralel.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)