E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSiyasi gelişmeler ABD borsasını vurdu---

Siyasi gelişmeler ABD borsasını vurdu

Siyasi gelişmeler ABD borsasını vurdu
12 Mayıs 2017 - 08:03 borsagundem.com

ABD'de kovulan FBI direktörü James Comey'in yerine göreve gelen geçici direktör Andrew McCabe, Başkan Donald Trump'ın Comey'e yönelik "gösteriş budalası" suçlamasına karşı çıktı

Asya hisse senetleri bugün değer kazanarak haftayı artıda bitirmeye hazırlanırken, petrol fiyatları üretim kısıntılarının genişletileceği beklentileriyle beraber kazançlarını artırdı. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.1 yükselerek bir önceki seansta test edilen iki yılın en yüksek seviyesinin yakınlarında seyrederken, haftalık bazda ise yüzde 1.8 artıda. Japonya Nikkei  endeksi ise erken işlem saatlerinde yüzde 0.4 geriledi. ABD hisseleri bazı büyük toptancıların beklentilerin üzerinde satış düşüşü açıklamasının ardından değer kaybetti. Hisse senetlerindeki düşüşe ABD'de devam eden siyasi gelişmeler de etki gösterdi. ABD'de kovulan FBI direktörü James Comey'in yerine göreve gelen geçici direktör Andrew McCabe, Başkan Donald Trump'ın Comey'e yönelik "gösteriş budalası" suçlamasına karşı çıkarak, Trump'ın geçtiğimiz yılki başkanlık seçimi kampanyasının Rusya ile bağlantıları hakkında yürütülen soruşturmanın devam edeceğini belirtti. ABD'de dün açıklanan veriler, üretici fiyatlarının geçtiğimiz ay beklenenden daha iyi bir toparlanma gösterdiğini ve son beş yılın en büyük artışını gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Küresel piyasalarda yatırımcılar bugün ise sabah Almanya TÜFE, öğlen euro bölgesi sanayi üretimi ve öğleden sonra da ABD enflasyon ve Michigan tüketici güven endeksi gibi verileri takip edecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)