E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSiyasi belirsizliğe rağmen pound neden yükseldi?---

Siyasi belirsizliğe rağmen pound neden yükseldi?

Siyasi belirsizliğe rağmen pound neden yükseldi?
19 Nisan 2017 - 10:18 borsagundem.com

İngiltere'nin erken seçime gidecek olması pounda değer artışı getirdi

Dün İngiltere Başbakanı Theresa May’in sürpriz bir şekilde erken seçim kararını duyurmasının ardından önce gerileyen GBPUSD sonra son üç ayın en büyük rallisi ile günü %2’ye yakın bir yükselişle kapattı.

Erken seçim kararı siyasi belirsizlik manasına geldiği için aslında pound için negatif fakat anlaşılan piyasanın dikkat ettiği başka bir nokta var. YouGov tarafından düzenlenen son genel seçim anketlerinde May’in başkanı olduğu Muhafazakarlar iki yıl önceki genel seçimlere göre çok daha güçleneceğine işaret ediyor. Rakip İşçi Partisi ise net bir şekilde kan kaybediyor.

YouGov anketine göre şu an bir genel seçim yapılsa Muhafazakarlar %44, İşçi Partisi %23, Liberal Demokratlar %12, UKIP ise %10 oranına sahip. 7 Mayıs 2015’de düzenlenen genel seçimlerde Cameron liderliğindeki Muhafazakarlar’ın %36.9, Miliband liderliğindeki İşçi Partisi’nin ise %30.4 oranında oy aldığını hatırlatalım. Ayrıca katılımcılara hangi lider daha iyi bir Başbakan olur sorusuna %50 May, %14 Corbyn, %36 ise Bilmiyorum cevabı vermiş.

Yani şu anki tablo May’in olası bir erken seçim sonrası mecliste çok daha büyük bir çoğunluğa sahip olacağını ve AB ile Brexit görüşmelerine eli çok daha güçlü bir şekilde başlayabileceğini gösteriyor. May’in de bunu bilerek erken seçim kararı aldığı söyleniyor uzmanlar tarafından. Bir anlamda Brexit planının referanduma götürüyor May.

Poundun seçim belirsizliğine karşı yükselmesinin nedeni de bu. Olası bir erken seçimin ardından daha güçlü bir hükümet ve taze seçimlerle halkın desteğini tekrar arkasına almış olarak AB’den çıkış müzakerelerini daha fazla güven ve kararlılıkla yürütecek olan May.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)