E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSivil kıyafetle halka ateş açan FETÖ'cü binbaşı kameraya yakalandı---

Sivil kıyafetle halka ateş açan FETÖ'cü binbaşı kameraya yakalandı

Sivil kıyafetle halka ateş açan FETÖ'cü binbaşı kameraya yakalandı
05 Kasım 2016 - 05:38 borsagundem.com

Tekirdağ’da görevli Binbaşı Balcı, öğrenci seçme komisyonundaki görevi nedeniyle bulunduğu Ankara'da darbe gecesi elindeki tüfekle halka ateş ettiği ortaya çıkınca tutuklandı

15 Temmuz günü öğrenci seçme komisyonundaki görevi nedeniyle Ankara’da bulunan, Tekirdağ’da görevli Binbaşı Gökhan Balcı, gece sivil kıyafetle Genelkurmay’a giderek darbecilere destek verdiği ve halka ateş ettiği ortaya çıkınca tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından Ankara Ayaş’ta gözaltına alınan Balcı, 21 Temmuz tarihindeki ifadesinde hâkimin “15 Temmuz gecesi neredeydin? Genelkurmay’a gittin mi” sorusuna “O gece babamın Balgat’taki evindeydim” yanıtını vermiş ve adli kontrol şartıyla bırakılmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra binadaki kameraları detaylı olarak inceletirken sivil bir şahsın Karargâh’a girip elinde silahla çeşitli faaliyetlere katıldığını belirledi. Bu kişinin Binbaşı Gökhan Balcı olduğu tespit edilince Genelkurmay, 1 Kasım’da savcılığa gizli ibareli bir yazı gönderdi. Yazıda, “Gökhan Balcı’nın hain darbe girişimine iştirak ettiğine dair kuvvetli şüphe oluştuğu” belirtildi. Balcı, çıkan görüntüler nedeniyle Ankara Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen’in talimatıyla tutuklandı. Balcı’nın astsubay kardeşi Halil Burak Balcı’nın da darbe girişiminde Akıncı Üssü’ndeki faaliyetlere katıldığı için tutuklandığı bildirildi. Balcı kardeşlerin babası, Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu’nda şube müdürü Hasan Balcı da Adil Öksüz ile darbe girişiminden sonra 3 kez telefon irtibatı olduğu gerekçesiyle halen hapiste. (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)