E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirket karlarına ilişkin kötümserlik artıyor---

Şirket karlarına ilişkin kötümserlik artıyor

Şirket karlarına ilişkin kötümserlik artıyor
28 Eylül 2015 - 12:34 borsagundem.com

Kar kötümserliği, hisse senedi desteğinin aşınması ile birlikte kriz günlerini aratmayabilir

​Yatırımcıların kar artışı ile ilgili umutları hızlı bir şekilde yok oluyor. Küresel hisseler 2011’den bu yana ilk kez yıllık düşüş göstermeye hazırlanıyor.

Kar tahminlerindeki düşüşler, artışları 3 yılın en yüksek seviyesinde aşmış durumda ve Citigroup Inc.’in değişimleri takip eden endeksine göre kötümserlik finansal krizden bu yana görülmemiş seviyelere ulaşabilir.

Çin’deki yavaşlama, Avrupa’da toparlanmanın kırılgan oluşu ve ABD ekonomik verilerinin hayal kırıklığı yaşatması, hisse senetlerinin 2009’dan bu yana yüzde 156 yükseliş gösterdiği boğa piyasasının temel yönlendiricisini tehlikeye atıyor.

Londra’daki Commerzbank AG küresel hisse senedi ekonomisti Peter Dixon, “Temeller hiçbir yerde mükemmel değil. Şirketlerin faaliyet göstermesi zemin oldukça güç bir hal aldı. Değerlemeler gergin görünmeye başlayacak. Pek çok insan geniş bir düzeltmeye yaklaşıp yaklaşılmadığını merak etmeye başlıyor” dedi. Dixon, hisse senetlerinde varlık dağılımlarının azaltılması tavsiyesinde bulundu.

Petrol fiyatlarındaki gerileme karlarda bu yıl görülen düşüşlerde sorumluluğun büyük payına sahip, özellikle Amerikan şirketleri için son kesintiler daha derin bir soruna işaret ediyor. Asya’dan Güney Amerika’ya  gelişen piyasaların güçlük çektiğine yönelik işaretler ve ABD ekonomisi ile ilgili heyecanının boşa çıkması ekonomistlerin 2015 küresel büyümesi ile ilgili tahminlerini yüzde 3’e düşürmeye sevk etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)