E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSİP’e giren uçuyor ---

SİP’e giren uçuyor

SİP’e giren uçuyor
31 Mayıs 2012 - 15:48 borsagundem.com

Serbest İşlem Platformu’nda (SİP), işlem görmeye başlayan hisseler düşük hacimle hızla yükseliyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) kısa bir süre önce açtığı Serbest İşlem Platformu’nda (SİP) işleme açılan hisseler deyim yerindeyse uçuyor. İlk işlem gören şirket olma özelliğine sahip olan Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme AŞ (OSTİM) 10 Mayıs’ta 3 lira seviyesinden işleme açıldı, bugün fiyatı 15 lira. 20 günde yüzde 400 prim yaptı. İki gün önce 2 lira seviyesinden SİP’te satışa sunulan Halk Sigorta ise bugün 4.90 lira oldu. İki hisse de günlük bazdı yüzde 56 prim yaptı.
SİP’te işlem gördüğü için diğer pazarlardaki gibi yüzde 10 sınırı uygulanmayan hisse serbest marjla işlem görüyor. Yani düşüş ve yükselişte sınır yok! C Grubu hisseler kategorisinde işlem gören hissede işlem saatleri sınırlı ama fiyat marjında bir sınırlama yok. Hisse çok düşük hacimlerle hızla yükseliyor.
Hisse fiyatlarının düşük hacimlerle bu kadar hızlı yükselmesi ise yatırımcıları endişelendiriyor. 
Serbest İşlem Platformu'na giren hisselerde ilk işlem yapılana kadar serbest marj uygulanıyor. İlk işlemden sonra serbest marj değil seanslık yüzde 25 tavan taban uygulaması yapılıyor.
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,74
En Yüksek: 5,91
En Düşük: 5,70
Değişim -1,20 %
FK: 3,35
PD / DD: 1,43
İşlem Hacmi 32.801.267
Toplam Adet: 5.658.456
Ağırlıklı Ort.: 5,84
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)