E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSinpaş'tan Avrupa atağı---

Sinpaş'tan Avrupa atağı

Sinpaş'tan Avrupa atağı
21 Mart 2014 - 06:10 borsagundem.com

Sinpaş Holding iştiraki Servet GYO'nun ilk yurtdışı yatırımı Almanya'da. Şirket 292 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area'yı aldı

Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Avrupa ekonomisinin en önemli merkezlerinden Almanya Frankfurt’a yaptı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre Servet GYO Avrupa Merkez Bankası’nın da bulunduğu Frankfurt’un kuzeyinde yer alan ve yaklaşık 292 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area’yı Ocak 2014’te devraldı.

Servet GYO’nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, söz konusu yatırımı bir İngiliz fon şirketinden 60 milyon euro karşılığında satın aldıklarını açıkladı. Çelik, komplekse, şehrin doğuyu batıya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenilerek, OST-WEST kısaltılması olan OSWE isminin verildiğini söyledi.

PAZARLAMAYA BAŞLADI

Mahmut Sefa Çelik, ticari kompleksin uluslararası alanda pazarlamasına başlandığını belirterek, “OSWE, lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları ve TV stüdyosundan oluşuyor” dedi. 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip tesisin 83 bin metrekaresinin kiralandığını ifade eden Çelik, “Bugünkü rayiçle, sigorta değeri yaklaşık olarak 450 milyon euro iken, yeniden yapım değeri 600 milyon euro olarak düşünülüyor” dedi.

EN BÜYÜK GYO HEDEFİ

Sinpaş’ın GYO alanında üç şirketle faaliyet gösterdiğini, üç şirketin toplam portföy büyüklüğünün 4 milyar liraya yakın olduğunu belirten Mahmut Sefa Çelik, ofis, depolama ve lojistik alanında yatırımları bulunan Servet GYO’unun Mayıs 2013’te halka arz edildiğini, hızlı büyüme planları olduğunu ve gelecek 10 yılda şirketi en büyük GYO haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Mahmut Sefa Çelik, 2014 için 4 milyon euro’luk bir kira geliri beklediklerini ve yılsonuna kadar tesislerin yüzde 35’ini kiralamayı hedeflediklerini ifade etti. Çelik, tesislerin tamamı dolduğunda yıllık 15 milyon euro düzeyinde bir kira geliri beklediklerini söyleyerek, “Tesis yatırımının 5-6 yılda geri dönüşünü bekliyoruz. Kira fiyatları da ofisler için 10 ila 14, depo alanları için de 8 ila 11 euro arasında değişiyor. Tesisin doluluk oranı yüzde 27” dedi. Çelik, Avrupa’ya ihracat yapan Türk dış ticaret şirketlerinin depolama ve lojistik hizmetleri sayesinde operasyonel maliyetlerinin azalabileceğini söyledi.

ÇAY VE İNCİR KOKUSU FORMÜLÜ

Ev satmaya çalışırken, muhtemel alıcıları etkilemek için düzenli ve hoş kokulu bir ortam önemlidir. Ev yapımı mamullerin ve taze demlenmiş kahve kokusunun bu güne kadar konut satmak isteyenler açısından en iyi koku karışımı olduğu düşünülüyordu fakat yapılan araştırmalar bunun değiştiğini söylüyor.

Araştırmaya göre, ev konseptinin yenilendiği bu günlerde, eve olan ilgiyi garanti altına almak için en iyi yol, alıcıların burunlarına beyaz çay ve incirin egzotik bir karışımıyla hitap etmekten geçiyor.
Araştırmada bunun sebebi, olarak çay ve incirin yeni ve minimalistik şekilde dekore edilmiş bir dairede ‘sıcak’ ve ‘yaşanmış’ hissi uyandırıyor olması belirtiliyor.
Emlak uzmanlarının iddialarına göre, bu koku karışımını sunan evlerin satışı çok hızlı gerçekleşiyor.
Araştırmada, kokunun müşteriyle duygusal olarak iletişime geçmek ve hafızalarında yer etmek için çok güçlü bir yol olduğunu ve bir alıcı eve girdiği anda çok daha güçlü bir bağ kurulmasını sağladığı vurgulanıyor.

YOĞUN GÜNDEM SATIŞLARI ETKİLEMEDİ

Mayıs 2015’te yaklaşık 2 bin ailenin yaşamaya başlayacağı ve yılsonunda kulelerin teslim edileceği Viaport Venezia’da, gündemden bağımsız olarak daire satışları devam ediyor. Konut satışlarının yüzde 85’ini tamamlayan Venezia’da, yılsonuna kadar tüm dairelerin tükenmesi öngörülüyor.

Projede 1+1 dairelerin neredeyse tükendiğini belirten Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, yılsonunda teslimlerin başlayacak olmasının satışları hızlandırdığını ifade etti.

Hayırlıoğlu, “499 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduğumuz 2+1 dairelere yoğun taleple karşılaşıyoruz. Venedik rüyasını gerçeğe dönüştürdüğümüz projemizde, çoğunlukla oturacak müşterilerimize daire sattık” dedi.

YÜZDE YİRMİSİ YABANCIYA

Geçtiğimiz aylarda yaşanan dolar kurundaki artışta yabancılardan yüksek talep gördüklerini aktaran Hayırlıoğlu, “Bu yıl yabancıların alım yılı olacağını söylemiştim. O dönemde 145 bin doları olan yabancılar İstanbul’dan ev sahibi olabildi. Projenin yaklaşık yüzde 20’sini yabancılara sattık ve alımların çoğu nakit gerçekleşti” diye konuştu.
Projeye en yoğun ilginin Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerinden geldiğini ifade eden Hayırlıoğlu, yabancı müşterilerin daha çok blok satın almak istediklerini belirterek, “Yatırımcılar daha çok toplu alım yaparak, gayrimenkulleri daha ucuz satın almak istiyorlar. Biz grup olarak prensipte oturmayacak yabancıya bile ev satmıyoruz” dedi.

VENEDİK KARNAVALI GELECEK

Venedik yaşamını İstanbul’a taşıyan Viaport Venezia’dan daire alanlar, Venedik kanallarında gondollarla gezinti yapıp, San Marco meydanında kahve içip, İtalyan restoranlarında yemek yiyecek. Her yıl şubat ayında Venedik’te geleneksel olarak düzenlenen karnaval ise İstanbul’da Viaport Venezia sakinlerinin ayağına gelecek.

KÖRFEZ YATIRIMCILARI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları ‘Uluslararası Yatırım Zirvesi’nde İstanbul’da 10-11 Nisan’da bir araya gelecek. Abdurrahman Al Ajlan, Abdurrah Al-Zamil, Tarek Al-Kasabı, Saud Al-Tahani’nin de aralarında bulunduğu Körfez’in karar verici yatırımcılarının ağırlanacağı zirvede, yatırımcılar ve yatırım yaptırmak isteyenler, oluşturulan ikili platformlarda bir araya gelecek.
İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirve, enerji ve inşaat alanında yatırımcıları ağırlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)