E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSınırlarda bayram hareketliliği---

Sınırlarda bayram hareketliliği

Sınırlarda bayram hareketliliği
22 Haziran 2017 - 12:52 borsagundem.com

Bazı Avrupa ülkelerinde okulların tatile girmesi ve Ramazan Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının sıla yolculukları gümrük kapılarını hareketlendirdi

Son haftada Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye 11 bin araçla 49 bin yolcu giriş yaptı. Diğer sınır kapılarından ise 45 bin yolcu yurda girdi. Kapıkule, İpsala, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarını kullanarak giriş yapan 100 bine yakın yolcunun tamamına yakınını Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları oluşturuyor.

Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerdeki okulların da kapanmasıyla Avrupa’dan yolculuklar daha da artacak. İzinleri 6 ile 8 hafta arasında değişen gurbetçilerin dönüş yolculuğu da ağustos ayında başlayacak.

ÖZLEM GİDERECEĞİZ

Almanya’dan Türkiye’ye giden Kadir Yücel, Ramazan Bayramı dolayısıyla Ankara’daki yakınlarını ziyaret edeceğini söyledi. Memleketini özlediğini belirten Yücel, “Vatanımıza geldik, çok güzel bir duygu. Bayram tatili dolayısıyla özlem gidereceğiz. Annemi, kayınvalidemi, akrabalarımı ziyaret edeceğim” dedi.
Yaklaşık 20 saattir yolculuk yaptıklarını belirten Zerrin Usta ise ailesiyle memleketi Malatya’ya gideceğini söyledi. Usta, “Bayram tatili için geldik. Akrabalarımızı gezeceğiz, memleketimizde dolaşacağız. Her yıl gelmeye çalışıyoruz. Heyecanlıyız, ülkemize giriş yaptık” diye konuştu.

ALMANYA İKİNCİ VATANIMIZ OLDU

Uzun süre Türkiye’de kalacaklarını anlatan Ali Şahin de Ramazan Bayramı’nda akrabalarını ziyaret edeceğini belirten Şahin, şunları söyledi: “Önce İstanbul’daki akrabalarımıza, bayram ziyaretinde bulunacağız. Daha sonra Aydın Didim’de tatilimizi yapacağız. Akrabalarımızla hasret gidermiş olacağız, daha sonra da tatilimizi yapacağız. Ülkemize geldik, çok güzel bir duygu. Almanya da ikinci vatanımız oldu. Oradan geldiğimiz zaman burada hasretlik çekiyoruz, oraya gidince burayı özlüyoruz. 40 yıldır Almanya’da yaşıyoruz. Tabii ki Türkiye’ye gelince çok farklı duygular hissediyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)