E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSina Yarımadası'na operasyon---

Sina Yarımadası'na operasyon

Sina Yarımadası'na operasyon
02 Temmuz 2015 - 01:18 borsagundem.com

Mısır ordusu, sabah Sina'da kontrol noktalarına düzenlenen saldırının ardından yürütülen operasyonlarda 100'den fazla teröristin öldürlüdünü açıkladı

Mısır ordusu, dün sabah Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda, 17 askerin hayatını kaybettiğini, 13'ünün yaralandığını ve saldırıların ardından yürütülen operasyonlarda 100'den fazla "teröristin" öldürüldüğünü açıkladı.

Mısır Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Sina Yarımadası'ndaki Refah ve Şeyh Zuveyd kentlerindeki bazı güvenlik noktalarına eş zamanlı olarak bomba yüklü araçlarla ve çeşitli silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırılarda, aralarında 4 subayın da olduğu 17 askerin hayatını kaybettiği, 13'ünün yaralandığı ifade edildi.

Saldırıların ardından Hava Kuvvetleri destekli ordu güçlerinin bölgede silahlı gruplara karşı yürüttüğü operasyonlarda 100'den fazla "teröristin" öldürüldüğü, silahlı kişilere ait 20 aracın da kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

Bölgede tarama faaliyetleri yapılıyor 

Bölgedeki tarama faaliyetlerine devam edildiği belirtilen açıklamada, "Sina'nın terörden tamamen temizleneceği" vurgulandı.

Ordu kaynakları, saldırılarda ilk belirlemelere göre 20 askerin hayatını kaybettiğini, 22 militanın öldürüldüğünü aktarmıştı.

Saldırıları üstlenen Sina Vilayeti örgütünün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Örgüt, Mısır ordusuna ait 15 askeri noktaya eş zamanlı saldırı düzenledi" ifadelerine yer verilmişti.

Terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti adlı örgüt, bölgede askeri hedeflere sık sık saldırılar düzenliyor.

İsrail Mısır ile sınır kapısını kapattı

Bu arada İsrail'in, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bulunan askeri kontrol noktalarına düzenlenen saldırıların ardından bu ülke ile olan sınır kapısını kapattığı bildirildi.

İsrail radyosunun ordu yetkililerine dayandırdığı haberinde, "Sina'da meydana gelen olayların ardından ordu, Gazze'yle olan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın yanı sıra  İsrail-Mısır sınırındaki Nitzana Sınır Kapısı'nı da kapatma kararı almıştır" denildi.

Haberde, bu kararın Sina'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların akabinde alındığına işaret edildi.

Netanyahu ve Yalon'dan taziye

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Moşe Yalon, Mısır hükümetine ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini ilettikleri bir mesaj yayınladı. 

ABD'den kınama

Öte yandan, ABD de Mısır'ın Sina Yarımadası'nda askeri kontrol noktalarına eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı diledi. 

Olaylarda yaralananlara acil şifalar dileyen Price, "ABD, bu sabah Kuzey Sina’da Mısırlı güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen ve düzinelerce Mısırlı personelin hayatını kaybettiği, birçoğunun da yaralandığı terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.

Ülkeyi derin etkileyen birçok terör saldırılarının meydana geldiği ortamda ABD'nin Mısır'ın yanında yer aldığını belirten Price, iki ülke arasındaki uzun süreli ortaklık bağlamında da Washington'ın kararlılıkla Mısır'a, güvenliğine ilişkin tehditlerde yardımlarını sunmaya devam edeceğini kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)