E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Yüzde 4.5 büyüme tutturulamayacak---

Şimşek: Yüzde 4.5 büyüme tutturulamayacak

Şimşek: Yüzde 4.5 büyüme tutturulamayacak
19 Ağustos 2016 - 11:46 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu yıl Orta Vadeli Program'da (OVP) belirlenen yüzde 4,5 büyüme oranının tutturulamayacağını söyledi.

TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, geçen yıl Kasım-Aralık aylarında belirlenen OVP'den bu yana koşulların çok değiştiğini belirtti. Şimşek, küresel anlamda da büyüme ve ticaret rakamlarının aşağı yönlü revize edildiğine dikkat çekerek, bu yıl için büyümenin beklenenden düşük olabileceğini kaydetti. 
Türkiye'nin 3. çeyrek büyümesine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını belirten Şimşek, "Şimdi bana 'Bu sene yüzde 4,5 büyümeyi tutturabilir misiniz? derseniz 'Hayır Tutturamayız' derim" dedi. Şimşek, yine de amaçlarının büyümeye destek olmak olduğunu, bunun için reformlara önem verdiklerini kaydetti.
Şimşek, gelişmeleri paylaşmak için önümüzdeki hafta Asya turuna çıkacağını, daha sonra Eylül ayında G20 zirvesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacaklarını belirtti. Şimşek daha
sonra birer hafta Avrupa, Körfez ve Amerika turu planladığına işaret etti.

Şimşek, FETÖ'yle bağlantısı olmayan şirketlerin rahat olması gerektiğini ve FETÖ operasyonları kapsamındaki şirketlerin sayısının bini geçmeyeceğini söyledi. Şimşek, FETÖ'yü finanse eden şirketlere yönelik operasyonlar kapsamında bankalarla birlikte çalışıldığını kaydetti.

Şimşek, Türkiye'nin yurtdışındaki algısının iyileşmekte olduğunu ve Türkiye'nin batıdan kopmayacağını söyledi. "Önümüzdeki süreçte tasarruf fazlalığı olan Asya pasifik ülkelerine gideceğiz" diyen Şimşek, kendisinin Japonya, Hong Kong ve Singapur'u ziyaret ederek burada görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti. 

Şimşek, FETÖ soruşturmaları kapsamında Gülenci polislerin Gezi protestolarını provoke edip etmediği konusunun da araştırıldığını açıkladı.

Şimşek, "Eylül başındaki G20 liderler zirvesine Cumhurbaşkanımızla gideceğiz" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, TCMB'nin daha fazla döviz rezervine sahip olması gerektiğini belirtti. Şimşek, "Türkiye dalgalı kur rejiminde, döviz rezerv ihtiyacı sabit kura göre düşük" dedi ve Türkiye'nin döviz rezervi biriktirmeye devam edeceğini söyledi.

Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin notunu düşürme kararına ilişkin olarak, "Karardan önce Türkiye'yle görüşmüş olsalardı, not indirimine gitmezlerdi" açıklamasında bulundu.

Şimşek, İsrail ile anlaşmanın Meclis tatile girmeden onaylanabileceğini söyledi.

Şimşek, Orta Vadeli Program'dan (OVP) bu yana koşulların değiştiğini, 2016 GSYİH büyümesinin beklenenden düşük olabileceğini söyledi. Türkiye'nin 3. çeyrek büyümesine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını belirten Şimşek, Türkiye'nin 2016'da yüzde 4.5 büyümeyi sağlayamacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkiye19 Ağustos 2016 16:13

    nüfusa, tüketime dayalı değil, üretime dayalı büyüyelim. argeye yönelten bir eğitim sistemi gelsin. adil yargı sistemi olsun. ancak böyle gelişmiş ülke olabiliriz. turizm, gıda, gayrımenkul vs iyi hoş da garantisi yok, geleceği belirsiz. sağlık personeli, yargı sistemi, eğitim sistemi, ekonomi, güvenlik gibi hep belli başlı işlere yöneliyor herkes. böyle olmamalı. bilişim, savunma sanayi, yerli araç üretimi, kimya sanayi gibi alanlarda markalaşırsak farklı alanlarda çalışan insanlar yetiştiririz. herkes öğretmen olup atama bekliyor yada polis, asker oluyor. böyle gelişmiş ülke olmaz. farklı iş alanları olmalı tıpkı amerika, almanya, ingiltere gibi.

  • koray19 Ağustos 2016 12:58

    normal zaten bu kadar badireden sonra. bari seneye düzelse