E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek bugün Moody's ile görüşecek!---

Şimşek bugün Moody's ile görüşecek!

Şimşek bugün Moody's ile görüşecek!
27 Temmuz 2016 - 10:53 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Moody's yetkilileriyle bugün Ankara'da bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek CNN Türk'te katıldığı programda, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin kalıcı bir etkisinin olmasını beklemediğini ve Türkiye'ye fon akımının tekrar vaşladığını söyledi.

Şimşek, darbenin yaşandığı günden bu yana Türk vatandaşlarının 9 milyar dolar düzeyinde dolar sattığını ve bu satışların Dolar kurunda dalgalanmayı kısıtladığını söyledi.

Mehmet Şimşek, gelişmelerin Türkiye'nin kriz ve şoklara karşı dayanıklılığını gösterdiğini belirtti.

Yabancı yatırımcılarla düzenlediği telekonferanslara da değinen Şimşek, yatırımcıların "Türkiye bu süreci iyi yönetir mi? Türkiye bir daha bu tür olayları yaşamamak için yapısal reformları yapar mı?" şeklinde sorular yönelttiğini söyledi.

Şimşek, darbe girişiminin ilk gününden bu yana soruların değiştiğini, ilk etkinin atlatıldığını ve artık bir daha aynı sorunların yaşanmaması için ne tür yapısal reformlar yapılacağına yönelik sorular sorulduğunu belirtti. Şimşek, "Son bir kaç günki sorularda 'Türkiye bu tür olayları bir daha yaşamamak için gerekli yapısal reformları yapacak mı?' merakı var" dedi.

Şimşek yatırım bankalarıyla görüşmeler yapılmaya devam edileceğini, Ağustos ayının Avrupa ve ABD için kısmen tatil olması sebebiyle, Körfez ve Asya Pasifik ülkelerinin değerlendirildiğini söyledi.

Şimşek, Türkiye'de sistemin darbe yarattığını ve sistemik açıdan önemli reform çalışmaları yapıldığını söyledi. Şimşek, sistemin darbe yapmasını önleyici reformların alınacağını ancak bunun yanında vatandaşların gösterdiği tepkinin de artık caydırıcı olacağını söyledi.

Şimşek, Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) sınırlı ölçüde kullanılacağını ve 15 Temmuz ve benzeri darbelerin tekrar yaşanmaması için gerekli yapısal reformların yapılması için kullanılacağını söyledi.

Şimşek, KHK'lerin ekonomik reformlar için de kullanılabileceğini söyledi. Şimşek, "Türkiye'nin en büyük kırılganlığı cari açıktır", "Orta yüksek gelir grubundaki gelişmekte olan ülkelerin tasarruflarının GSYİH'ye oranı 31, Türkiye'de bu oran yüzde 15" dedi. Şimşek "Yeterince tasarruf etmiyoruz" dedi. Şimşek, cari harcamaların kısılması yönünde de çalışmalar yapıldığını belirtirken tasarruf, yatırım ve istihdamların artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Moody's ile görüşecek

Şimşek, "Hazine olarak S&P ile çalışmıyoruz ama konu bu değil. Ben şunu beklerdim. Bir ülkeyle ilgili bir kanaat edinmek istiyorsanız ararsınız. Karar vermeden önce oturup konuşabilirdik. S&P'nin en büyük argümanı, Türkiye'de gerilim artacak, risk artacak. Ancak tam tersi oldu. Not indiriminin temel argümanı tamamen yanlış çıktı." dedi.

Şimşek, "Pazar günü diğer kredi derecelendirme kuruluşuyla görüştük. Bugün Moody's Ankara'da. Kendilerine anlatacağız. Değerlendirmelerini yaparken dinlemeleri lazım." dedi.

Şimşek, "Türkiye'de demokrasi güçlenmiştir, reformların yapılmasına olan inancım artmıştır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)