E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSikorsky Ankaralı oldu---

Sikorsky Ankaralı oldu

Sikorsky Ankaralı oldu
15 Ekim 2014 - 03:49 borsagundem.com

Türkiye'de milyarlarca dolarlık helikopter ihalelerini kazanan ABD'li Sikorsky, Afrika ve Ortadoğu pazarını yönetmek için Ankara'da ofis kiraladı

Sikorsky Aircraft Turkey Inc. ismiyle kiralanan ofiste, firmanın Afrika ve Ortadoğu operasyonları yönetilecek. Firmanın Şubat ayında Türkiye ile imzaladığı 3.5 milyar dolarlık genel maksat helikopteri projesi ile firmanın Türkiye’deki kontrata bağlanmış işleri 8 milyar dolara ulaştı. Edililen bilgiye göre TAI ile yapılan üretim anlaşmaları çerçevesinde Ortadoğu ve Afrika’ya yönelik ihracatlar Türkiye üzerinden yapılacak. Pakistan’dan Afrika’ya kadar bölgedeki tüm ülkelerin merkezi Türkiye ofisi oldu. Eylül ayı başında açılan ofiste bölge ülkelerdeki müşteri ilişkileri yönetilecek ve servis hizmetleri verilecek. Türkiye’de toplam 150 helikopteri olan firma, son imzaladığı anlaşmayla beraber bu sayıyı katlayacak. 

Şubat ayında imzalanan Genel Maksat Helikopteri projesi kapsamında firma TAI ile birlikte 109 helikopter üretecek. Daha sonra gelecek taleplere göre üretim Türkiye’de devam edecek. Bölge ülkelere ihraç edilecek helikopterler de Ankara’da üretilecek. Üretilecek helikopter sayısının 300’e yakın olması bekleniyor. Ankara’da açılan ofis firmanın bu zamana kadar ABD dışında açtığı ilk bölgesel ofis olma özelliğini taşıyor. Ortadoğu ve Afrika’ya lojistik destek destek bundan sonra ABD yerine Ankara’dan yapılacak. Türkiye’de bölgesel ofis açan Sikorsky firması, 12 Ekim’de Deniz Hava Üs Komutanlığı’ndan kalktıkan 7 dakika sonra düşen S-70B Sea Hawk helikopterlerinin üreticisi konumunda. Sikorsky, sivil VIP helikopterleri dışında TSK’nın en büyük helikopter tedarikçisi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)