E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSığınmacılarla yeni bir sektör doğdu---

Sığınmacılarla yeni bir sektör doğdu

Sığınmacılarla yeni bir sektör doğdu
21 Kasım 2014 - 03:33 borsagundem.com

Japon yardım kuruluşu AAR Japan, Suruç'taki Kobanililere yardım kolileri dağıtıyor. Toplam 12 bin kolinin Hataylı bir firmaca temin edildiği öğrenildi

AAR Japan, Türkiye'de, 2011’deki Van depreminde adından söz ettirdi. Bu kuruluşun gönüllülerinden Atsushi Miyazaki Van depreminde yaşamını yitirmişti. AAR Japan ise, Suruç’a sığınan Kobanililer’e yardım kolilerinin dağıtımını yaptı.

KOLİLER HATAYLI NARİN'İN

Hürriyet'teki habere göre söz konusu kolilerin teminini yapan Narin İthalat-İhracat A.Ş. Hatay'da bulunuyor. 40 yıllık aile şirketinin cirosunun önemli bir bölümünü yaptığıo ihracat oluşturuyordu. Şirket ortaklarından Hasan Narin, Suriye savaşı nedeni ile Ürdün’e yaptıkları ihracatın durduğunu söyledi. Narin 4 yıla yakın bir süreden beri devam eden Suriye’deki savaşın, Türkiye’de yeni bir sektör oluşturduğuna işaret etti.

AYLIK 100 MİLYON DOLARLIK PAZAR 

Narin’in anlatımına göre Türkiye’de bulunan sığınmacılara çeşitli uluslararası kurumlar yardımlarda bulunuyor.

Narin, Türkiye’de bu alanda iş yapan şirket sayısının 100’e yaklaştığını, iş hacminin ise 100 milyon dolar olduğunu söyledi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞTÜK

AAR Japan Koordinatörü Yuichiro Yamamato, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türk-Japon dostluğunun giderek arttığını söyledi. Dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım götürdüklerini belirten Yamamato, Kobani'den gelen sığınmacılarla birebir görüştüklerini anımsattı.

Savaş mağduru Suriyelilere 2 yıldır yardımda bulunduklarını aktaran Yumamato, "Van depremi sonrası Hayata Destek İnsani Yardım Derneği ile işbirliği yapıyoruz. Kobani'den gelen mültecilere içerisinde gıda ve battaniye bulunan bin koli dağıttık. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)